L’assaig clínic que pretén evitar la propagació del coronavirus 2019 i liderat per l’epidemiòleg Oriol Mitjà, encara no té els resultats a punt. L’estudi, que es va presentar el 16 de març, tenia l’objectiu d’obtenir els primers resultats ‘en un temps rècord de 21 dies‘, un termini que va acabar-se la setmana passada. Avui la  consellera del Departament de Salut, Alba Vergés, ha dit en conferència de premsa que els resultats no es faran públics fins ‘a finals d’aquesta setmana o la següent’.
De fet l’estudi, que és previst que arribi a ‘unes 3.500 persones‘, segons que ha explicat Vergés, encara cerca nous participants. Ho ha dit el mateix Oriol Mitjà en un piulet a Twitter en el qual ha demanat més voluntaris. Se cerquen persones que hagin estat en contacte amb un positiu de Covid-19 o hagin donat positiu en una PCR. L’objectiu és administrar un anti-malàric anomenat hidroxicloroquina per veure si redueix la càrrega vírica de la Covid-19 i evita el desenvolupament de la infecció entre els contactes dels malalts.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès