Els sanitaris han qualificat de situació molt greu el cas dels més de dos milions de mascaretes defectuoses que ha hagut de retirar el Govern i que ja estaven repartides per centres de totes les Comunitats. Des del Consell General d'Infermeria s'ha confirmat que aquestes mascaretes van arribar el 7 d'abril i els professionals han estat deu dies utilitzant-les, confiant que estaven protegits quan realment no era així.
A això s'uneix que els professionals continuen denunciant que no tenen material de prou protecció, que  l'han de reutilitzar durant entre tres i cinc dies, i que es continuen fabricant bates amb bosses d'escombraries. Sens dubte, aquesta pot ser una de les principals raons per la qual els contagis dels professionals es continuen disparant, tal com posen de manifest les dades del Ministeri de Sanitat que reconeixen 29.467 professionals infectats, la qual cosa suposa ja el 15,67% dels casos confirmats a Espanya.

Infermer màscara
Els experts es queixen que la gestió "que està duent a terme el Govern és caòtica i absolutament descoordinada". Després d'haver d'esperar setmanes per començar a rebre material de seguretat ara resulta que part del que ha arribat és defectuós i no compleix les garanties necessàries.
En aquest sentit, han demanat al Ministeri de Sanitat que professionalitzi una vegada per sempre la gestió de la pandèmia, impulsant una coordinació real i comptant amb els representants de professionals sanitaris perquè es puguin adoptar les decisions necessàries partint de la realitat existent als hospitals i centres sanitaris.
Són molts els centres sanitaris que continuen sense disposar de tot el material de seguretat necessari per poder prestar l'assistència sanitària sense necessitat de jugar-se la vida. Encara hi ha milers de professionals que no tenen vestits EPI adequats, màscares FFP2 o FFP3, bates impermeables, proteccions oculars adequades, guants...

Màscares verdes
Tampoc no hi ha tests per a tots els professionals sanitaris i, per tant, en molts casos no tenen possibilitat de confirmar si realment estan encomanats o no, amb el risc que això suposa per a ells, per als seus familiars i per als pacients. La seva petició és que es protegeixi els professionals sanitaris com cal, reconeixent una protecció de màxims en els protocols, dotant del nombre i qualitat necessaris els equips de protecció individual, no recomanant la seva reutilització i realitzant test massius els professionals que estan en primera línia combatent aquesta emergència sanitària.
En temps d’incerteses, treballem per oferir-te respostes. ElNacional.cat és un diari que no té preu perquè volem compartir amb tothom el nostre projecte: explicar què passa a Catalunya des del punt de vista dels catalans, amb un periodisme valent, directe i compromès. Ara, però, en aquest moment delicat, la teva ajuda és més necessària que mai per a fer-ho. Pel preu d’un cafè a la setmana, pots sumar-t’hi tu també i contribuir a tirar endavant la nostra missió informativa, ja que el nostre projecte també és teu.