dimecres, 19 d’agost del 2015

La indústria farmacèutica, la "mina" d’una Catalunya independent

18/08/2015

La indústria farmacèutica, la "mina" d’una Catalunya independent

IUCT
Un dels laboratoris dels centres tecnològics de l'IUCT.

Més capacitat de regulació i de negociació amb el sector enfortiria encara més un dels puntals de l’economia catalana més internacionalitzada

Quico Sallés (Prada, el Conflent)
El Singular
El 56% de la producció farmacèutica espanyola es fa a Catalunya i el 100% les empreses farmacèutiques de base local estan ubicades a Catalunya. Aquestes són dues xifres que demostren la importància de la indústria farmacèutica a Catalunya. Una dada que l’exconseller Manuel Balcells veu possible ampliar si Catalunya disposés de capacitat de relació i de regulació amb aquest sector. “Hem de pensar que aquesta indústria i la seva recerca són les nostres mines”, assegura en declaracions a ElSingular.

Balcells es mostra convençut que amb un estat independent operaria una “llei del medicament pròpia que tindria més favor per a la recerca”. “Només cal recordar que el 50% dels recursos que l’European Research Council dóna a l’Estat espanyol van directes a projectes de Catalunya”, recorda Balcells.

De fet, aquesta tesi també la defensa el conseller de Salut, Boi Ruiz, en diverses participacions a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada, amb les que ha demanda poder d’Estat per facilitar el sistema sanitari públic que inclouria la recerca farmacèutica.

“Tant les empreses d’aquí i com les multinacionals els hi agrada Catalunya perquè hi ha talent, grans hospitals i grans centres de recerca que afavoreixen la investigació”, afegeix Balcells. Com exemples, tant Balcells com el departament de Salut recorden que la vacuna de la tuberculosi elaborada a l’Hospital de Can Ruti és d’abast mundial o bé la del paludisme a l’Hospital Clínic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada