Fibracat TV
D’avui al 15 de juny emetrà en proves Fibracat TV, un nou canal privat de TDT en català de l’empresa de telecomunicacions manresana Fibracat. Es tracta d’un canal temàtic sobre tecnologia amb un fort accent femení que emetrà en alta definició i arribarà a un 92% de les llars del Principat gràcies a l’arrendament de la freqüència que fins ara ocupava el canal musical RAC105 TV. Per sintonitzar-lo n’hi ha prou de cercar la llista de canals del televisor. Gran part del contingut anirà enfocat a donar visibilitat a dones de l’empresa i la tecnologia. ‘Volem acostar la tecnologia al públic general. Parlarem de robòtica, d’intel·ligència artificial, de carreres STEM, de gamers o de youtubers amb normalitat total’, explica la presidenta de Fibracat TV Meritxell Bautista.
Per ella, la igualtat és un dels valors fundacionals del canal, un fet que es plasma en un manifest en què promet de combatre la discriminació d’identitat de gènere, d’orientació sexual, de raça, de cultura o de religió, tant en la producció pròpia com als continguts externs i la publicitat. Aquest compromís també es mostra en la manera com parlaran els presentadors i col·laboradors, que faran servir un llenguatge respectuós envers les qüestions de gènere. Se’n cuidarà especialment Mireia del Pozo, que serà l’editora de gènere.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.