dilluns, 7 de març del 2016

La despesa mitjana diària per turista va baixar al gener

ACTIVITAT EXTERIOR

La despesa mitjana diària per turista va baixar al gener

Espanya va rebre més visitants en el primer mes de l'any, però les estades van ser més curtes

EL PERIODICO-M. J. B. / BARCELONA
Dilluns, 7 de març del 2016 - 11:59 CET
Vénen més turistes, però gasten menys i les seves estades s'escurcen. Així es desprèn de l'Enquesta de Despesa Turística de l'Institut Espanyol d'Estadística (INE). Al gener la despesa total es va incrementar un 3,6%, fins als 3.712 milions d'euros. Però aquest increment va estar més relacionat amb les despeses de transport internacional, que van augmentar un 10,4%, que amb l'allotjament (-17%) i la manutenció (0,4%). Si a aquesta dada s'hi uneix que la durada mitjana del viatge va baixar un 6,3%, fins als nou dies, el resultat és que la despesa mitjana diària per turista es va situar en 119 euros, un 0,7% menys que el gener del 2015.
La despesa en transport internacional no inclosa en paquet turístic representa el més gran percentatge sobre el total, amb un 21%. Aquesta despesa creix el 10,4% respecte al gener del 2015. Les següents partides que concentren un percentatge més elevat de la despesa total són la despesa en paquet turístic i en activitats. La primera augmenta el 6,2% i la segona el 10,7%, però la seva participació en la despesa total és menor que la del transport.
Els principals països emissors pel que fa al nivell de despesa al gener van ser el Regne Unit, amb un 16,7% del total; els països nòrdics -Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia-, amb el 13,2%, i Alemanya, amb el 12,4%. La despesa dels turistes britànics, el col·lectiu més nombrós que va visitar Espanya al gener, va augmentar el 7,2%, mentre que el del col·lectiu nòrdic va pujar el 4,1%. Els turistes procedents d'Alemanya disminueixen la seva despesa el 9,5%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada