divendres, 25 de setembre del 2015

Èxtasi de Junts pel Sí en el míting més gran de la història

 

Èxtasi de Junts pel Sí en el míting més gran de la història

Més de 70.000 persones omplen Montjuïc, des de la font màgica a la plaça Espanya. Aire de canvi polític monumental. Romeva, Mas i Junqueras apel·len a la Història

Èxtasi. Junts pel Sí ha fet aquesta nit el míting més multitudinari de la història de Catalunya. Més de 70.000 persones han omplert a vessar aquest vespre Montjuïc, des de la font màgica fins a la plaça Espanya. Mai en un míting electoral al país s'hi havia concentrat tanta gent, ni tampoc tantes esperances. L'acte electoral ha tingut l'aire d'un canvi polític monumental, de la vivència imminent d'un dels episodis de la història de Catalunya que quedaran als llibres. A Montjuïc l'huracà del 27-S es respirava a l'ambient.

Raül Romeva, Artur Mas i Oriol Junqueras han apel·lat a la Història en les seves intervencions. Avui no hi ha hagut ni mencions a l'Estat ni al president espanyol, Mariano Rajoy. El vaixell navegava sol. El 27-S, les eleccions de diumenge, poden canviar el futur de Catalunya com mai havia succeït en els darrers 300 anys, i això és el que han remarcat els oradors. "Som el vent. Votem junts", ha proclamat el cap de llista Romeva. El president Mas ha advertit que les urnes del 27-S "són les que porten a la prosperitat, a la justícia, a l'esperança, a la dignitat, a la llibertat". I Junqueras ha recordat que un dia va prometre al seu avi tot passejant per Montjuïc que ho aconseguirien. "Aquest dia ha arribat!", ha deixat anar. Aires de canvi històric. El miting ha acabat amb to exultant, amb la presència dels principals candidats a l'escenari.

Duran l'acte, els moments emotius s'han succeït. Especialment vibrant ha estat la interpretació d'una versió de 'Viatge a Ítaca' per part d'un grup nombrós de músics catalans, entre ells el mateix Lluís Llach. El públic ha reaccionat engegant el llum del mòbil, i formant un estol de desenes de milers de llumetes al llarg de l'avinguda Maria Cristina.
Les intervencions han estat múltiples i han donat una imatge coral de poble que ja està d'empeus. Han parlat els candidats Germà Bel i Josep Maria Forné. Lluís Llach ha tornat a triomfar amb el seu crit de "Mai més súbdits". El públic li ha cantat L'Estaca. Carme Forcadell ha remarcat que ha arribat l'hora de la decisió. "O decidim escriure les pàgines més gloriores de la història de Catalunya, o seguim formant part d'Espanya". Gabriel Rufián ha llegit l'article que va publicar al Món. Joel Joan ha afegit que després de 300 anys "ha arribat l'hora de la victòria". Sílvia Bel ha entonat un, ara sí, "tot està per fer i tot és possible". Monica Green ha llegit en anglès el discurs que va fer Pau Casals a l'ONU. Sabor de Gràcia ha cantant per la independència fent rumba catalana.

Junts pel Sí s'hi ha abocat avui de valent, i ara la decisió ja correspon als electors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada