dilluns, 26 de febrer del 2018

A CORRE-CUITA. (9 )-El Llaç Groc del Pep.

Articles del Víctor 

24.02.18 

A CORRE-CUITA. (9)
El Llaç Groc del Pep.
Dies endarrere vaig fer un “A corre-cuita”, sobre el Llaç Groc del Pep Guardiola, i sembla com si haguéssim aixecat la veda, ja que fa uns dies la Guàrdia Civil a l'Aeroport del Prat va escorcollar l'avió privat en què viatjava la família de Pep Guardiola, justificant que buscaven el president Puigdemont, fets es repetiren el passat dijous 22 de febrer, això ja és paranoia pura.
Però el motiu de l'escrit d'avui és que resulta que ahir mateix, divendres 23 de febrer va rebre una sanció de la Federació de Futbol Anglesa, que ja l'havien avisat dies abans per dur el llaç groc solidari amb els presos polítics catalans, un altre fet que ha tingut una forta reacció pel que fa a mitjans internacionals, i que gairebé tots han recordat el suport que Pep Guardiola al procés català, d'aquests mitjans en tenim una mostra, com:L'Indépendant de Perpinyà, O Jogo de Portugal,Cadena alemanya Sport1,BBC Sport,Sky Sports,The Guardian,Daily Mail,Associated Press.L'argument de la Federació fou que el llaç groc no complia les normes dels equipaments i publicitat, i un missatge polític no permès.
Però el fet més curios a la sanció de la Federació de Futbol Anglesa, per dur el llaç groc en suport a la llibertat dels presos polítics, ha fet que una part l'afició del City, no estigui d'acord amb la sanció ha reaccionat per la xarxa en suport de l'entrenador. Precisament demà diumenge, 23 de febrer que el seu equip, s' enfrontarà a Wembley a l'Arsenal a la final de la Carabo Cup,a dos quarts de cinc aniran abillats amb llaços grocs o peces d'aquest color. Com podeu veure la feina que pot fer un simple llaç groc, depèn qui el porta, en aquest cas el del Pep Guardiola travessa les nostres fronteres , i cada vegada s'internacionalitza més i més. Hi tornarem“A corre-cuita”.
Víctor Lluelles i Cardona

divendres, 23 de febrer del 2018

La Guàrdia Civil escorcolla l’avió on viatjava la família de Guardiola en cerca de Puigdemont


Agents de la Guàrdia Civil han escorcollat dues vegades l’avió on viatjava la família de Pep Guardiola, en cerca del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Segons que informa Catalunya Ràdio, el primer escorcoll es va fer ara fa cinc dies i ahir hi van tornar.
⚠️ Fa cinc dies, la @guardiacivil va escorcollar a l'Aeroport del Prat l'avió en què viatjava la família de Pep Guardiola. La justificació va ser que buscaven Puigdemont. Ahir els fets es van repetir.

La família de l’entrenador del Manchester City tornava amb un avió privat d’Anglaterra de veure un partit de l’equip. Els agents es van presentar per sorpresa a l’aeroport del Prat i els van dir que l’escorcoll era per a cercar Carles Puigdemont. Cal recordar que Guardiola apareix en l’atestat de la Guàrdia Civil que ha fet servir el jutge Pablo Llarena per ampliar la causa contra l’1-O i la DUI. L’entrenador hi surt esmentat perquè va llegir un manifest en favor del referèndum en un acte de l’ANC i Òmnium a Montjuic.

Ahir la Guàrdia Civil va provar de detenir l’actor Joaquín Reyes a Torrejón de Ardoz perquè l’havia confós amb el president.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

dijous, 22 de febrer del 2018

A CORRE-CUITA. (8)- Vots, que no serveixen per res.

Articles del Víctor


18.02.18

A CORRE-CUITA. (8)

Vots, que no serveixen per res.

És trist posar un títol com aquests, no ús sembla?. Hom diria que sí, ja que això és el que ha passat - ho gairebé- en les darreres Eleccions del 21-D, convocades “ a manu judiciaire “, com gairebé tot des de fa temps, pel President del Govern Espanyol l'M.Rajoy, que ho va fer, pensant-se que d'aquesta guanyaria còmodament el seu Club de l'Unionisme-Constitucionalisme...,enfront de l'independentisme català, ho sigui fer una neteja total, com sí que és tractés del millor detergent (ContrInd,o així).

Unes Eleccions,que a part de ser les més surrealistes que s'han fet al món, amb un article 155, que fot feredat, per la seva duresa i arbitrarietat, crec que ja l'hi haguessin agradat al primer Borbó, fa 303 anys,- i sembla que fos ahir -, amb una corrua de gent jutjada, altra perseguida,i altra a la presó, amb mig Govern de la Generalitat, amb el vicepresident Junqueras, a la presó, i l'altre mig a l'exili,amb el president Puigdemont, - i tothom hi estiguérem d'acord , pensant-se que era la fòrmula magistral

I ara després de votar “com il faut”, amb una participació del 79,09%, que van fer a 8.247 meses, on votaren 4.392.891, en blanc 19.431 i nuls 16.092. I l'independentisme en conjunt ha guanyat de NOU,.- sumant 34 de JxCat,32 d'ERC i 4 de la CUP-CC, fan 70 (el 7,46%), però la formació més votada de l'Unionisme fou Ciutadans (Cs), amb 36 diputats, PSC 17 , PP 4, i els sempre indefinits de CatComú 8 (el 7,46%), sumant-ho tot plegat fan 65 (el 43,97%), i altres sense representació (l' 1,13%) -, però no poden formar Govern. Els que van quedar més fotuts, són la sucursal del PP a Catalunya, amb 4 escons, i sense grup parlamentari. I aniran al Grup mitx , junt amb la CUP. I ara volen canviar la Llei Electoral.

Ja veieu que els vots del 21-D, com hens podíem pensar, no han servit per a res, ans al contrari, que s'han enfurismat encara més i ho volen destruir tot (TV3,l'Escola catalana, l'economia, la cultura, etc.).A part de judialitzar i empresonar el que faci falta.Hi tornarem a corre-cuita.

Víctor Lluelles i Cardona


ERC i Junts per Catalunya, al capdavant en intenció de vot, segons una enquesta de l’ICPS

PAÍS > PRINCIPAT

ERC i Junts per Catalunya, al capdavant en intenció de vot, segons una enquesta de l’ICPS


Un 73,7% dels catalans és contrari a la intervenció de la Generalitat amb el 155, segons l'estudi




ERC serà la força més votada a les eleccions del 21-D, seguida de Junts per Catalunya i PSC i Ciutadans, segons l’enquesta elaborada per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) durant el mes de novembre. En intenció directa de vot, els republicans obtenen el 21,3% del suport del cens electoral, seguits de JxCat (12,6%), i després per PSC i Cs, que pràcticament empaten en vots (11,8% i 11,7%, respectivament). La CUP té en aquesta enquesta el 4,1% de suport i el PP, el 3%. La suma del vot independentista, sobre el cens, és del 38%, i la del vot unionista, del 26,5%. Catalunya en Comú obtindria el 9,7% del suport. Cal tenir en compte que en aquesta mateixa enquesta hi ha un 15,2% dels enquestats que diu que no sap qui votarà, i que un 4,3% diu que no votarà.

L’enquesta també mesura fins a quint punt l’augment de la participació que es preveu per al 21-D pot afectar els partits. I conclou que els més afavorits per l’augment de la participació serien, per aquest ordre, Ciutadans, el PSC i Catalunya en Comú. En canvi, entre els nous votants qui en trauria més profit seria ERC.
També demana sobre el resultat que obtindria avui un referèndum sobre la independència de Catalunya. El resultat és aquest: un 47,4% (del cens, no de la participació) diu que votaria sí; un 37,1%, no; un 10,3% no votaria; un 1,1% votaria en blanc i un 4,1% diu que no ho sap.
L’enquesta també demana sobre la declaració d’independència del 27 d’octubre: el 47,7% hi està molt en desacord o bastant en desacord. El 35,9% hi està molt d’acord o bastant d’acord. I hi ha un 14,1% que no hi està ni d’acord ni en desacord.

I sobre la intervenció de la Generalitat amb l’aplicació del 155, el 73,7% hi està en desacord, o molt o bastant. I un 14,8% hi està molt o bastant d’acord. El 8,9% diu que ni s’hi oposa ni ho aprova. El 50% dels qui diuen que votaran el PSC el 21-D s’oposen a la intervenció de la Generalitat per part del govern espanyol, un 32% l’aproven i un 16% que no s’hi manifesten. També gairebé un 30% dels votants de Ciutadans desaproven el 155 i un 18% dels del PP.

Vegeu ací tots els resultats del sondatge:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

dimarts, 20 de febrer del 2018

A CORRE-CUITA. (7)- Tinc el cap com un bombo, però?.

Articles del Víctor

16.02.18
A CORRE-CUITA. (7)

Tinc el cap com un bombo, però?.
Això que ús dic en el títol, és la pura realitat, encara que físicament no sigui així, ja que llavors ho hauria de fer servir per a les gralles i les batucades, etc. Però de debò que tinc les neurones revolucionades, Pel Procés; Per la República Catalana; Pel President Puigdemont;Pels pactes punyeters; Pel 155, el Nou Decret de Nova Planta; Pels enèsims atacs contra el català; Pel munt de Botiflers que van sortin cada dia; Pels més de 100 dies que fa que tenim els Presos Polítics a la garjola; Per totes les mentides -Doctrina Goebbels-, que diu el Govern Espanyol, i els seus socis; Perquè aquest 155 durarà, sí o sí, “ in eternum”;Per la catalanofòbia imperant; etc. Per tot això i moltes coses més que no oblido, tinc aquest cap com un bombo, que fa que el magí no discurri clar, o com a mínim tot el clar que voldria, per poder exposar tot el munt de greuges que ens aclapara.
Però després m'he animat, ja que avui Pere Casaldàliga, el català de Balsareny, Bisbe d'Araguaia (Brasil) fa noranta anys. Sobretot de resultes de llegir un gran article d'en David Fernández (Periodista i exdirigent de la CUP), publicat a Vilaweb, amb el títol de “ En nom del Pere” en honor de l'aniversari d'aquest gran Bisbe, gran català i defensor de la Teologia de l'Alliberament,company de Monsenyor Romero, Ignacio Ellacuria o Joan Alsina,i que havia dit coses com: “Un poble només és lliure quan és independent, autònom i sobirà” . Vaig començar l'escrit, trist i confós, l'acabo content i esperançat. Hi tornarem a corre-cuita.
Víctor Lluelles i Cardona