dissabte, 25 de novembre del 2017

Pedrolo: un autor independentista que torna a estar d'actualitat

Llibres


Pedrolo: un autor independentista que torna a estar d'actualitat

Gustau Nerín
Foto: Efe
Barcelona. Dijous, 23 de novembre de 2017
 


Manuel de Pedrolo. EFE

Avui s’ha presentat l’Any Pedrolo, una commemoració organitzada per la Generalitat de Catalunya per a l’any 2018. La preparació arriba en un moment en què Manuel de Pedrolo està de màxima actualitat. Com ha dit la seva filla, Adelais de Pedrolo, és molt simptomàtic que la commemoració de l’autor català més combatiu aparegui en un moment en què "l’Estat espanyol s’ha tret la seva màscara i ha actuat amb tota violència”. La commemoració serà comissariada per Anna Maria Villalonga. La primera passa en aquesta celebració ha estat la publicació a càrrec de l’editorial Comanegra, de dues obres de Pedrolo. Una, La terra prohibida, una de les grans trames narratives de Pedrolo, que feia molts anys que la seva filla volia que es reedités; l’altra, El principi de tot, una obra il·lustrada magníficament per Pep Boatella i destinada a un públic infantil (en castellà en traducció de Xavier Theros).
pedrolo principi de tot pep boatella
El principi de tot, amb il·lustracions de Pep Boatella.

Una commemoració sota vigilància especial

La situació política està condicionant el funcionament de l’Any Pedrolo. La Institució de les Lletres Catalanes va veure intervinguts els seus comptes des del primer moment de la intervenció dels comptes de la Generalitat, però fins ara no s’ha aixecat la intervenció, bloquejant bona part de les activitats aprovades pel Parlament i incloses al Pressupost. Ara el Ministeri d’Hisenda no està autoritzant més que les despeses de manteniment bàsic de la Institució, però s’espera que s’aixequi la intervenció per poder actuar en normalitat i poder finançar les activitats de l'Any Pedrolo.

Una obra amagada sota un safareig

Comanegra ha decidit publicar ara, a les portes de l'Any Pedrolo, La terra prohibida, una tetralogia escrita per l'autor de l'Aranyó el 1957 i que no va ser publicada fins el 1977. S’ha decidit editar-lo en dos volums, cadascun dels quals agrupa dues novel·les amb històries successives. Aquesta obra inclou una descripció detallada del moviment independentista català dels anys 1950. Pedrolo rebutja tota èpica: els seus personatges tenen les debilitats pròpies de qualsevol ciutadà i hi ha nombroses escenes de caràcter sexual que quan es va publicar van desagradar als crítics.  Va ser, com moltes de les obres de Pedrolo, escrita en un temps rècord: les dues novel·les del primer volum van ser redactades en  tan sols 48 dies. Adelaïs Pedrolo, filla de l’autor, assegura que La terra prohibida és una de les seves obres preferides. I ha destacat que posa de manifest l’obsessió del seu pare per la llibertat. De fet, va escriure el llibre sabent que no el podria publicar en aquell moment. I el va guardar amagat a sota un safreig, a la casa de Tàrrega, durant 20 anys, fins que es va poder publicar.

Pedrolo en temps agitats

La commemoració de l'Any Pedrolo arriba en un moment clau. “En aquests moments si alguna cosa ens pot salvar és la cultura” ha afirmat  Anna Maria Villalonga. La comissària ha destacat la vigència absoluta del personatge, a nivell polític, perquè era “un independentista confés”, però també ha remarcat la seva actualitat a nivell literari, per la seva originalitat i modernitat. A més a més, ha destacat que Pedrolo és un home especial, amb més de 120 obres publicades i nombrosos articles. L’Any Pedrolo té intenció de celebrar-se a escoles, a centre cívics, a universitats, a pobles... I el món editorial també s’hi ha involucrat decisivament, amb la reedició d’una quinzena d’obres de l’autor i un parell d’estudis sobre Pedrolo i la seva literatura. La filla de Pedrolo espera que la casa de l’escriptor a Tàrrega es museïtzi, i sembla que l’Ajuntament de la població ha aprovat la mesura. També s’ha anunciat la creació d’una ruta Pedrolo per la Segarra i l’Urgell. L’editorial Comanegra promet, també, com a plat fort de l'Any Pedrolo per la seva part, publicar un text seu inèdit a l'abril; es tracta d'una obra d'autoficció, un regal que va fer a la seva filla quan tenia 15 anys i que aquesta ha guardat fins ara.

Personatge polièdric

Laura Borràs, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, ha destacat la vigència del pensament d’un home tan prolífic com Pedrolo, que va treballar tots els gèneres, que va experimentar amb la literatura i que va deixar, encara, documents inèdits. Borràs diu que tot i que Pedrolo encara es llegeix prou, hi ha bona part de la seva obra amagada que cal conèixer. D'ell “només se’n sap la punta de l’iceberg”, ha afirmat. Els editors de Comanegra han recordat que Pedrolo es va dedicar a omplir forats en la cultura catalana, involucrant-se en gèneres literaris, com la novel·la negra o la ciència ficció, que no es conreaven en aquell moment i que gràcies a ell avui són ben vigents.

Pedrolo per a tots

L’Any Pedrolo té la intenció de fer arribar Pedrolo a tots els públics, tot aprofitant la gran diversitat de la seva obra. Durant l’any es celebraran sengles congressos a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, per tal d’arribar a un àmbit tradicionalment poc receptiu a l’obra de Pedrolo. Pedrolo també serà present als festivals de novel·la negra que es fan aquest país, com el Tiana Negra. I, òbviament, es faran activitats als instituts, tot i que s’intentarà que hi sigui amb obres que no siguin Joc brut o el Mecanoscrit del segon origen, dos textos amb els que s’ha tendit a encasellar excessivament a Pedrolo (ell deia que preferiria no haver-lo escrit, perquè aquesta obra havia eclipsat tot allò que havia fet). Villalonga ha destacat que vol que Pedrolo sigui present a la societat d’una forma molt actual, i per això durant l'Any Pedrolo es farà una forta tasca de xarxes socials, per intentar fer-lo circular, especialment entre els joves.

L'independentisme, exclòs de les Trobades Econòmiques de s'Agaró

Jornades S'Agaró

L'independentisme, exclòs de les Trobades Econòmiques de s'Agaró

Lluís Bou
Barcelona. Divendres, 24 de novembre de 2017

 
soraya saenz

L'independentisme ha quedat exclòs aquest any de les jornades econòmiques de s'Agaró, que organitzen la Fundació Internacional Olof Palme i la Cambra de Comerç de Barcelona. Tot i ser majoritari al Parlament, coincidint amb l'aplicació de l'article 155 i de la intervenció del Govern, a la sessió d'aquest any no hi ha estat convidat cap representant independentista, ni tan sols a nivell acadèmic.
L'obertura, que l'any passat va anar a càrrec del president Carles Puigdemont, en aquesta ocasió s'ha encarregat a la vicepresidenta espanyola, Soraya de Sáenz de Santamaría. La dirigent del PP ha fet una intervenció política i s'ha centrat a reivindicar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, com una mesura per "tornar a la legalitat", mentre carregava contra el procés sobiranista davant dels empresaris. Ha assegurat que l'aplicació del 155 "ha estat una mostra de respecte cap a tots els catalans".
Un centenar de persones s'han concentrat a les portes de l'hotel on se celebren les jornades, protestant contra la presència de la vicepresidenta i reclamant la llibertat dels presos polítics.
Després està previst un sopar debat, al qual l'any passat va assistir el vicepresident Oriol Junqueras, actualment empresonat al recinte penitenciari d'Estremera. En canvi seran presents aquest any a S'Agaró el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l'exconseller Santi Vila, que va abandonar el Govern abans de la declaració d'independència i que aquesta setmana ha saludat el president espanyol, Mariano Rajoy, a la seu de la patronal Foment del Treball. Cap dels dos no té cap càrrec institucional.
Iceta serà el ponent d'una taula de debat titulada Un projecte per a Catalunya, on exposarà la seva proposta de cara a les eleccions catalanes del 21 de desembre.
La clausura de les jornades en aquesta ocasió anirà a càrrec del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que farà demà el discurs final. L'any passat també va tancar les jornades un membre del govern espanyol, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, però amb una presència equilibrada de representants polítics catalans.

Ara toca culpar l’economia catalana.Per: Jordi Goula

OPINIÓ > ANÀLISI

Ara toca culpar l’economia catalana

«Vol dir que no passa res? No. És clar que passa, però ho exageren.»


‘Brussel·les inclou la crisi catalana com a risc per a la recuperació a Espanya’. Així titulava dijous passat un diari madrileny el plantejament de la Comissió Europea. Tot i això, afegia que ‘la seva magnitud no pot ser anticipada en aquest moment’. Això ja ho va fer l’FMI fa un mes, i tampoc no atrevir-se a quantificar-la. A Espanya, tanmateix, sí que l’han quantificada el Banc d’Espanya, el BBVA, Funcas… Tots, però, han admès la dificultat de mesurar una previsió a la baixa –quan encara no es nota res en l’economia catalana, més enllà d’uns primers símptomes, ni se sap què passarà–, i demanen cautela a l’hora de fer interpretacions.
Tanmateix, aquesta cautela que demanen, els mitjans de comunicació se l’han tirada a l’esquena, i han fet tota la difusió possible d’aquestes previsions. Així, per posar un exemple, arran de l’informe del BBVA, un diari barceloní va posar en portada el títol ‘La crisi catalana frena l’augment del PIB del 2018’. Es referia al PIB espanyol, és clar, però això, per problemes d’espai, no es va especificar. El lector mitjà de diari, que acostuma a aprofundir poc en economia, es queda amb el titular i dedueix que, per culpa de Catalunya, creixerà menys Espanya l’any vinent. Per descomptat que la idea era aquesta, i es va repetir en tots els mitjans espanyols i va donar pas a un nou esglaó en l’escalada anticatalana. Ara Catalunya, a més, serà culpable que els espanyols visquin pitjor l’any vinent.
Entrem, doncs, en el camp de la culpabilització directa pels resultats econòmics. Ni cautela ni punyetes. Els catalans són culpables! La cosa més curiosa del cas és que ens culpen d’una cosa que encara no ha succeït (no és la primera vegada) i ni tan sols sabem si succeirà, ja que és una idea que està basada en una cosa tan etèria com els models de predicció que utilitzen les institucions que es dediquen a això. Els marges d’error d’aquests models són molt alts. Als qui hi estigueu interessats, us convido a llegir la ‘Diana Esade’, que cada any calcula els errors comesos pels qui s’hi dediquen. Us sorprendreu.
Però, compte! Aquest missatge cola i plou sobre mullat. És un missatge pensat clarament per al consum exterior de Catalunya. Ja els han convençut que aquí anem a mastegots pel carrer i a casa, que no som solidaris i ens agrada fer-nos les víctimes, i ara, a sobre, els diuen que els obligarem a viure pitjor. Un gram més d’animadversió. I potser algun punt més en el 23% de persones que diuen que boicoten els productes catalans. Aquesta és la realitat.
L’efecte que causarà aquest relat nou a Catalunya, més enllà de la indignació inicial, pot ser, per descomptat, negatiu. No pel fet de castigar Espanya, sinó perquè això significa que aquí també podem estar pitjor. I no em cansaré de repetir que l’economia es basa en expectatives, i que, per tant, no hi podem jugar. Si la gent comença a dir ‘potser que la rentadora no la canviem per Nadal i ho deixem per a l’any vinent’… entrem en la dinàmica perversa en què no hauríem de caure per res del món: en l’ajornament de compres i en l’espiral que ens durà cap a baix.
Mediàticament, també es juga amb això. El tractament que es va donar a la xifra d’atur catalana el dissabte passat, dia 4 de novembre, en els mitjans va ser indigne. Van assenyalar que Catalunya era el lloc on havia augmentat més l’atur, quan en termes relatius (percentatge) no era veritat, i que no s’hi havia creat ocupació (un 0,05% més d’afiliacions a la Seguretat Social), sense recordar que l’any passat el creixement també va ser d’un 0,18%, per un factor estacional. L’ocupació creix, més o menys, un 3%, aquesta és la realitat, i a l’octubre hi va haver un 11% de contractes indefinits que l’any passat, la qual cosa indica que no tots els empresaris ho veuen tan malament com ens volen pintar.
Vol dir que no passa res? No. És clar que passa, però ho exageren. La realitat és que sí que hi haurà desacceleració. Ja se sabia des de l’any passat. I sens dubte, addicionalment creixerem una mica menys, perquè tot això que passa no serà gratuït, encara que ens caldria ser més humils i, com els economistes de la CE, no hauríem de xifrar un futur fent ballar massa variables en aquests moments. No seria sobrer que, a l’hora de protestar –de motius en tenim centenars– pensem en mètodes que no impliquin tirar-nos pedres a la teulada i que aquells a qui volem castigar no se n’assabentin. Ens cal filar molt prim, no podem infligir-nos un càstig a nosaltres mateixos en nom d’una finalitat justa. Al final, tots hem de fer bullir l’olla, no ho oblidem.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

La voluntat d’influir de les enquestes dels mitjans

OPINIÓ > ANÀLISI

La voluntat d’influir de les enquestes dels mitjans


En les campanyes electorals, els mitjans de comunicació tenen un paper fonamental i sembla clar que molts mitjans poden intentar influir en l’opinió pública




En les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, el 27 de setembre del 2015, els partits es van gastar 10,7 milions d’euros en la campanya electoral. La despesa anava dels 414.059€ de la CUP als 3,7 milions de Junts pel Sí, passant pel cas de Ciutadans, que triplicava el pressupost respecte de la campanya anterior. En les eleccions espanyoles d’aquell mateix any, només el PP ja es va gastar 12 milions d’euros, i la despesa de totes les formacions va ser de 30,8 milions.
Aquestes xifres demostres que els partits consideren crucials els missatges que es donen durant la campanya electoral, especialment quan les eleccions estan renyides. Un articled’anàlisi política mostrava que, en les eleccions espanyoles del 2011, prop d’un 16% dels ciutadans es va activar durant la campanya, és a dir, que finalment va decidir d’anar a votar; un 5% es va desmobilitzar i prop d’una desena part de l’electorat va decidir de modificar el vot.
Un fet similarva succeir l’1-O, quan prop de la meitat dels indecisos va decidir d’anar a votar durant les últimes setmanes, i un terç, el mateix dia de la votació. Encara que pugui semblar que no hi hagi gaire variació, el cas és que una part important de la població es manifesta indecisa sobre el fet de participar en les eleccions, i en cas de fer-ho, a qui votar.
Els mitjans com a actors clauEn les campanyes electorals, els mitjans de comunicació tenen un paper fonamental, ja que són els principals intermediaris entre polítics i votants, i sembla clar que molts mitjans poden intentar influir en l’opinió pública, fins i tot amb la publicació d’enquestes.
Les enquestes no només reflecteixen la realitat, sinó que poden ajudar a transformar-la alterant les expectatives, i per tant, modificant el comportament d’alguns electors. És per això que alguns mitjans poden actuar mostrant unes estimacions esbiaixades.
Cal remarcar que les enquestes tenen un cost important i, en molts casos, poden no ser rendible. Els mitjans no en publiquen el cost, però una enquesta telefònica a uns 800 ciutadans pot costar uns 10.000€. Amb tot, és un cost molt més baix que el de les enquestes presencials: el preelectoral del CIS de les últimes eleccions espanyoles va costar 350.000 euros, i el sondeig a peu d’urna –que TV3 es va negar a pagar pels múltiples errors– va tenir un cost de 340.000€.
Un dels casos més polèmics va ser en les eleccions al parlament del 2015, quan Público va acusarel CIS –òrgan autònom però que depèn del govern espanyol– d’haver cuinat l’enquesta amb ‘una intenció clarament política’ amb ‘estimacions poc defensables i que contradeien les seves pròpies taules’.
Segons aquelles acusacions, el CIS va fer una anàlisi esbiaixada en contra de les formacions independentistes, i va reduir el vot en quatre punts, restant tres escons o quatre i donant 100.000 vots menys a la CUP dels que hauria rebut si ‘les mateixes dades bàsiques haguessin estat analitzades i interpretades per especialistes neutrals’. Les estimacions de Público es van aproximar més als resultats.
La majoria s’hi aproximen, però…Les enquestes són aproximacions, especialment útils per a mostrar tendències, però en cap cas no són valors exactes, sinó que hi ha un marge d’error. Cal afegir que és necessari ajustar l’enquesta perquè sigui representativa de la societat, ja que s’han de corregir l’ocultació o sobrerepresentació de vot i el perfil dels qui no responen i s’ha de predir què faran els indecisos. Els mecanismes de correcció són necessaris, és l’anomenada cuina de les enquestes.
En hipòtesis estables, amb petites alteracions en els partits, és possible de predir eficaçment els canvis mitjançant l’experiència, que permet de mantenir la metodologia i corregir biaixos estables. El problema sorgeix quan apareixen noves formacions o en els partits minoritaris, on petites diferències poden generar grans canvis en el repartiment d’escons.
Això mateix va passar en les eleccions espanyoles del 2015: una megaenquesta de 177.000 entrevistats, amb un cost de 470.000 euros, va predir un empat entre el PSOE i Podemos, que es presentava per primera vegada al congrés. Finalment, els socialistes van obtenir 90 escons, per 69 dels de Pablo Iglesias. Les diferències van ser petites, ja que va predir el resultat en la majoria de províncies i només es va desviar en un escó en vint casos i en dos escons en una província. Però, a escala agregada, va ser un resultat desastrós.
Una altra hipòtesi de grans canvis que va fer errar les enquestes van ser les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012, en què tots els sondatges donaven més de seixanta escons a CiU, que finalment va obtenir-ne cinquanta.
Les enquestes com a creadors de tendènciaEls resultats de les enquestes poden influir en l’opinió pública, ja que, tot i que en molts casos recullen tendències, en altres casos poden provar de generar-les. És sabut que mostrar un resultat ajustat pot beneficiar la mobilització, ja que cada vot és crucial; en canvi, si l’enquesta indica que un partit no entraria al parlament, és molt probable que part de l’electorat voti unes altres formacions per evitar que el seu vot ‘no es perdi’.
Un exemple clar, vist a posteriori, és el d’Economía Digital (mitjà aliat amb Atresmedia), que un mes abans de les eleccions assegurava que, segons una enquesta, Junts pel Sí només obtindria 49 escons i que Unió podria entrar amb 11-13 escons. O l’enquesta era molt dolenta o hi havia un objectiu de desmobilitzar els independentistes, mostrant la majoria com a impossible i mirant d’evitar de fer perdre vots als democristians.
El Periòdic d’Andorra, només dos dies abans de les eleccions, també donava entre 5-6 escons a Unió, quan en realitat era lluny d’obtenir-ne cap. Les enquestes de NC Report (La Razón), una empresa extremadament polèmica i de dubtosa credibilitat, acostuma a situar les expectatives dels independentistes molt per sota de la realitat, sense fer les pertinents correccions.
Un altre efecte recollit és el del ‘carro guanyador’, en què una part dels electors, principalment els indecisos, decideixen de sumar-se al partit que es veu com a vencedor. Tot i que l’expectativa d’una victòria àmplia pot provocar l’efecte contrari: la desmobilització dels qui ja no veuen necessari el seu vot o no vulguin donar una majoria gaire àmplia al partit en qüestió.
A l’altra banda trobem l’efecte underdog(traduït: ‘gos apallissat’): quan la gent vota una candidatura que troba que té unes expectatives massa baixes i que és atacada o menyspreada injustament. A la vegada, unes expectatives molt baixes poden empènyer a l’abstenció, per la seguretat de perdre o considerar el vot inútil.
Un dels més coneguts és l’efecte bola de neu, com va passar amb Macron: la candidatura no para de pujar en intenció de vot i fa que com més va més gent puji al carro. Un intent clar de generar aquest efecte és el de Ciutadans i El País. En les dues últimes eleccions, i fins i tot actualment, coincidint amb el lideratge de Pedro Sánchez al PSOE, trobem que uns mesos abans de cada votació, Ciutadans començava a pujar espectacularment en les enquestes; però com que no hi ha cap revulsiu, a l’hora de la campanya electoral s’han de rebaixar les expectatives.

Resultats de Ciutadans en les enquestes d’El País i resultats en les eleccions
En les eleccions del 2015, les enquestes van sobrerepresentar el partit en quatre punts, i només un mes després de les eleccions tornaven a fer créixer el resultat electoral molt per sobre de l’obtingut. La tendència anava acompanyada de desenes d’articles amb titulars com ara: ‘Els electors de tots els partits aproven Rivera’ (11.10.15), ‘Ciutadans pot ser decisiu davant l’empat entre PP i PSOE’ (12.10.15), ‘Ciutadans es llança a la lluita pel vot rural’ (16.10.15), ‘PP, Cituadans i PSOE pugnen per la victòria el 20-D; Podem, a l’alça’ (1.11.15) o ‘Inquietud al PSOE per la fuga de vots a Ciutadans’ (2.11.15).
Les eleccions del 21-DDe cara a les eleccions, hem vist també resultats sorprenents, sense poder saber encara si són tendències reals, tot i que les empreses haurien de ser garants d’aquesta credibilitat.
Les dues darreres enquestes, les primeres que inclouen Junts per Catalunya, mostren un resultat ajustat. En la de l’ABC,els independentistes obtenen entre 66 i 69 escons (la majoria absoluta és 68) i en la d’El Periódico, entre 68 i 71.
La cosa més sorprenent de l’enquesta de l’ABC és el creixement espectacular de les formacions que anomenen constitucionalistes, que augmentarien en 350.000 vots i se situarien a només 8.000 dels independentistes, els quals creixerien en uns pocs milers. Per tant, seria la participació més alta de la història de Catalunya, que superaria amb escreix el 80% de participació sense comptar el vot exterior, i Ciutadans obtindria entre 29 i 30 escons, a menys de 30.000 vots de ser primera força a tot el país. Un resultat, com a mínim, sorprenent, més encara si tenim en compte que l’enquesta d’El Periódico no recull pas aquest creixement tan espectacular de la formació d’Inés Arrimadas.
En l’enquesta d’El Periódico –titulada ‘L’independentisme s’estanca’ (si bé mantindria la majoria absoluta)– sorprèn el gran creixement socialista, en nou escons respecte de fa dos anys, justament després del pacte amb Societat Civil Catalana i Units per Avançar, l’actual formació de Duran i Lleida i Espadaler. Si el pacte podia ser discutit, aquest resultat en l’enquesta pot ajudar a silenciar qualsevol crítica.
Sí que coincideixen totes dues enquestes a deixar sense espai els comuns, que podrien obtenir menys de deu escons. Si els efectes són reals o no, no ho sabrem mai. Sí que podrem retre comptes el dia de les eleccions, quan se sabrà si les enquestes l’han encertada o bé es tornarà a posar el focus en els errors.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

dilluns, 20 de novembre del 2017

Eleccions 21-D Enquesta: ERC guanya les eleccions, i JxCat puja al segon lloc en disputa amb PSC i Cs El Nacional Foto: Sergi Alcàzar Barcelona. Diumenge, 19 de novembre de 2017 ERC guanyaria les eleccions amb 37-38 diputats i Junts per Catalunya pujaria a la segona posició en disputa amb el PSC i Cs, segons una enquesta que ha fet pública aquest vespre El Periódico. El sondeig preveu el mateix resultat hores d'ara per la candidatura de Carles Puigdemont, la de Miquel Iceta i la d'Inés Arrimadas, amb 24-25 parlamentaris cadascuna. Als anteriors comicis, el PSC va obtenir 16 parlamentaris i Cs 25. La suma d'ERC i Junts per Catalunya arribaria als 61-63 escons, un resultat similar al que va aconseguir la coalició conjunta de Junts pel Sí en els comicis del 2015 (62), i apunta que el nou Parlament seguirà tenint una majoria independentista, perquè la CUP arribaria als 7-8 escons (10). El PP patiria una forta davallada fins al punt de quedar en darrera posició, amb 6-7 diputats (11), en benefici del PSC. Cs quedaria estancada, i els comuns aconseguirien 9-10 diputats, amb un lleuger retrocés (11). La recuperació de Junts per Catalunya, en contrast amb la quarta o cinquena posició que la majoria d'enquestes atorgaven al PDeCAT, ha coincidit amb el nou plantejament electoral que ha fet Puigdemont. L'enquesta també assenyala que el president d'ERC, Oriol Junqueras, és el polític millor valorat. Però a l'hora de mostrar les preferències sobre qui ha de ser el president la propera legislatura, el preferit és l'actual president, Carles Puigdemont. Participació històrica Segons una altra enquesta publicada per l'ABC, el 82% dels catalans votaran a les eleccions del 21-D, cinc punts més dels quals ho van fer el 2015. Aquesta enquesta dona també guanyador a ERC, amb 35 a 37 escons, només 34.000 vots per sobre de la segona força més votada, Ciutadans, amb entre 29 i 30 diputats. Realitzada per GAD3, l'enquesta dóna una mobilització històrica de l'electorat que, en principi, afavoriria al bloc unionista (Ciutadans, PSC i PP), de manera que obtindrien en aquestes eleccions uns 8.000 vots menys que els independentistes d'ERC, Junts per Catalunya i la CUP. El sondeig no inclou cap dels dos blocs els vots que traurien els comuns, uns 330.000, és a dir, 36.000 menys que els que va obtenir en els passats comicis catalans. Eleccions 26-JL'ardit de 'La guerra de les galàxies' que estudia Puigdemont per a la seva campanya Marta Lasalas JustíciaEl fiscal Maza serà enterrat sense autòpsia El Nacional

Eleccions 21-D

Enquesta: ERC guanya les eleccions, i JxCat puja al segon lloc en disputa amb PSC i Cs

El Nacional
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Diumenge, 19 de novembre de 2017



Exterior façana Parlament - Sergi Alcàzar

ERC guanyaria les eleccions amb 37-38 diputats i Junts per Catalunya pujaria a la segona posició en disputa amb el PSC i Cs, segons una enquesta que ha fet pública aquest vespre El Periódico. El sondeig preveu el mateix resultat hores d'ara per la candidatura de Carles Puigdemont, la de Miquel Iceta i la d'Inés Arrimadas, amb 24-25 parlamentaris cadascuna. Als anteriors comicis, el PSC va obtenir 16 parlamentaris i Cs 25.
La suma d'ERC i Junts per Catalunya arribaria als 61-63 escons, un resultat similar al que va aconseguir la coalició conjunta de Junts pel Sí en els comicis del 2015 (62), i apunta que el nou Parlament seguirà tenint una majoria independentista, perquè la CUP arribaria als 7-8 escons (10).
El PP patiria una forta davallada fins al punt de quedar en darrera posició, amb 6-7 diputats (11), en benefici del PSC. Cs quedaria estancada, i els comuns aconseguirien 9-10 diputats, amb un lleuger retrocés (11).
La recuperació de Junts per Catalunya, en contrast amb la quarta o cinquena posició que la majoria d'enquestes atorgaven al PDeCAT, ha coincidit amb el nou plantejament electoral que ha fet Puigdemont.
L'enquesta també assenyala que el president d'ERC, Oriol Junqueras, és el polític millor valorat. Però a l'hora de mostrar les preferències sobre qui ha de ser el president la propera legislatura, el preferit és l'actual president, Carles Puigdemont.

Participació històrica

Segons una altra enquesta publicada per l'ABC, el 82% dels catalans votaran a les eleccions del 21-D, cinc punts més dels quals ho van fer el 2015. Aquesta enquesta dona també guanyador a ERC, amb 35 a 37 escons, només 34.000 vots per sobre de la segona força més votada, Ciutadans, amb entre 29 i 30 diputats.
Realitzada per GAD3, l'enquesta dóna una mobilització històrica de l'electorat que, en principi, afavoriria al bloc unionista (Ciutadans, PSC i PP), de manera que obtindrien en aquestes eleccions uns 8.000 vots menys que els independentistes d'ERC, Junts per Catalunya i la CUP.

El sondeig no inclou cap dels dos blocs els vots que traurien els comuns, uns 330.000, és a dir, 36.000 menys que els que va obtenir en els passats comicis catalans.

Els bombers exigeixen la llibertat dels presos polítics amb un llaç gegant

PAÍS > PRINCIPAT

Els bombers exigeixen la llibertat dels presos polítics amb un llaç gegant

Desenes de bombers es concentren al castell de Montjuic



Fotografia d'Albert Salamé
Desenes de bombers han fet un llaç gegant al Castell de Montjuïc per a exigir la llibertat dels presos polítics. Als murs hi han penjat una pancarta amb una urna on es podia llegir ‘Love democracy’. Després de fer el llaç gegant, els bombers han cantat ‘Els Segadors’. El cos ja es va mobilitzar abans del referèndum del primer d’octubre amb un acte al Museu d’Història de Catalunya.
Ací podeu veure imatges del llaç:

Fotografia d’Albert Salamé
Fotografia d’Albert Salamé
Fotografia d’Albert Salamé
Fotografia d’Albert Salamé
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

Dissidents de Podem i el PSC presenten una coalició espanyolista

PAÍS > PRINCIPAT

Dissidents de Podem i el PSC presenten una coalició espanyolista

L'encapçala el professor de ciències polítiques Enric Martínez Herrera, que va disputar la secretaria general de Podem a Pablo Iglesias


Carlos Cortizo, Enric Martínez, Mercedes Aguilera i Julio Villacorta, candidats d'Unidos y Socialistas + por la Democracia
A banda els grans partits que ja tenen presència a la cambra catalana, a les eleccions del 21 de desembre s’hi presenten nou candidatures extraparlamentàries. A més de les conegudes del Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), la formació altermundista Per un Món Més Just (PUM+J) i Recortes Cero – Grupo Verde, crida l’atenció la candidatura Unidos y Socialistas + por la Democracia, una coalició espanyolista d’ex-membres de Podem i el PSC que tan sols presenta llista a la circumscripció de Barcelona.
La coalició aplega els partits Unidos Sí –escissió de Podem–, Socialistas en Positivo –corrent crític del PSC– i un partit encara més petit: Democracia Efectiva, que ja es va aliar amb Unidos Sí per a les eleccions espanyoles del 26 de juliol de 2016.
Unidos Sí es defineix com un partit ‘d’esquerra sense nacionalistes, per la igualtat d’oportunitats i la justícia social’. La van fundar antics membres de Podem que van ser apartats per haver criticat públicament el partit i haver-lo acusat de nacionalista, pel seu discurs en defensa de l’autodeterminació de Catalunya. A les darreres eleccions espanyoles es van presentar amb el nom d’Unidos por el Futuro!
N’és el líder Enric Martínez Herrera, cap de llista d’Unidos y Socialistas + por la Democràcia el 21-D. Martínez és professor de ciències polítiques i fins a les eleccions europees del 2014 era militant d’Esquerra  Unida. Va ser després de l’èxit inesperat de Podem en aquelles eleccions, que va aconseguir cinc eurodiputats, quan es va passar al partit de Pablo Iglesias.
A l’Assemblea Ciutadana de Vistalegre, on Podem va establir la seva estructura, Martínez va presentar una ponència per a rebutjar el dret d’autodeterminació de Catalunya, però va ser refusada. També va presentar-se a les primàries per a dirigir Podem, però les va guanyar àmpliament Pablo Iglesias i ell va quedar tercer. Tampoc no va poder dirigir Podem Catalunya. Es volia presentar a les primàries del 2015, que va guanyar Albano-Dante Fachin, però la seva candidatura va ser rebutjada per la comissió de garanties democràtiques per haver fet declaracions ‘contràries a la línia política essencial de Podem’.
Socialistas en Positivo es va crear com a corrent crític del PSC perquè el consideraven massa catalanista. El va fundar Julio Villacorta, número dos d’Unidos y Socialistas + por la Democràcia. Villacorta va ser secretari d’organització i finances del PSC de Barcelona. L’any 2006 va deixar els socialistes i va passar a l’executiva de Ciutadans, partit que també va abandonar. El 2011 va ser el candidat d’UPyD a l’Ajuntament de Barcelona i el 2016 va impulsar la plataforma Pro Federación Socialista de Cataluña, que demana al PSOE de trencar amb el PSC i crear una federació pròpia.
A banda d’Unidos y Socialistas + por la Democràcia, també es presenten per primera vegada Diàleg Republicà, marca blanca d’ERC per si il·legalitzen la candidatura oficial; Convergents, candidatura de l’ex-conseller de Justícia Germà Gordó; i Ciudadanos Libres y Unidos, que només es presenta a Tarragona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

Ja són públiques les llistes de totes les candidatures del 21-D

PAÍS > PRINCIPAT

Ja són públiques les llistes de totes les candidatures del 21-D


ERC presenta Diàleg Republicà, una candidatura amb marca blanca per si il·legalitzen l’oficial




Les llistes de candidatures que es presentaran a les eleccions del 21 de desembre ja són públiques. Entre les quatre circumscripcions s’han presentat cinquanta candidatures, de disset formacions diferents. La llistes encara no són definitives. Ara s’obre un període per a analitzar-les i alguna podria variar.
Entre les noves, es destaca la de Diàleg Republicà, una marca blanca d’Esquerra per a prevenir il·legalitzacions. La nova formació ha estat registrada recentment al Ministeri d’Interior espanyol i, a poc a poc i sense fer-ho públic, els republicans han recollit les signatures necessàries per a poder-la presentar a les quatre circumscripcions. La vinculació entre ERC i aquesta candidatura és evident, perquè, tot i no tenir-hi noms coneguts dels republicans, els caps de les quatre llistes són militants d’Esquerra o de les joventuts.
La raó d’aquest pla és que les darreres accions judicials i governamentals impulsades per l’estat espanyol contra l’independentisme fan témer a ERC que les seves llistes acabin invalidades o il·legalitzades a darrera hora, cosa que deixaria els republicans sense opcions d’entrar al parlament. Diàleg Republicà, doncs, només s’activaria, i es demanaria el vot per a aquesta llista, en cas que la candidatura de Junqueras no fos vàlida.
També es presenta Convergents, la candidatura de l’ex-conseller de Justícia Germà Gordó. Només serà a la circumscripció de Barcelona, amb Teresa Maria Pitarch de cap de llista.
Les 50 candidatures es reparteixen així: 16 a Barcelona, 12 a Tarragona i 11 a Girona i Lleida. A més de les candidatures que ja tenen presència al parlament –Junts per Catalunya (on hi ha el PDECat), Esquerra Republicana, Ciutadans, PSC, Catalunya en Comú, PP i CUP–, hi participaran candidatures com la del Partit Animalista (PACMA), Recortes Cero – Els Verds i Per un Món Més Just.
Consulteu ací els candidats de totes les candidatures que actualment són al parlament i de Diàleg Republicà:
Junts per Catalunya Circumscripció de Barcelona
1. Carles Puigdemont i Casamajó
2. Jordi Sànchez Picanyol
3. Clara Ponsatí Pubiols
4. Jordi Turull i Negre
5. Laura Borràs i Castanyer
6. Josep Rull i Andreu
7. Lluís Puig i Gordi
8. Eduard Pujol i Bonell
9. Aurora Madaula i Giménez
10. Elsa Artadi i Vila
11. Joaquim Torra i Pla
12. Lluís Font i Espinós
13. Josep Riera i Font
14. Anna Tarrés i Campa
15. M. Isabel Ferrer i Àlvarez
16. Francesc De Dalmases i Thió
17. Josep Costa i Rosselló
18. Antoni Morral i Berenguer
19. Saloua Laquaji Faridi
20. M. Neus Lloveras i Massana
21. Anna Erra i Solà
22. Miquel Buch i Moya
23. M. Elena Fort i Cisneros
24. Josep Puig i Boix
25. Glòria Freixa i Vilardell
26. Ferran Mascarell i Canalda
27. Maria Senserrich i Guitart
28. Santiago Vilanova i Tané
29. Montserrat Vilalta i Cambra
30. Abigail Monells i Hernàndez
31. Núria Guillaumes i Isern
32. Meritxell Budó i Pla
33. Rosa Artigal i Valls
34. Bernat Parera i Berdala
35. Joan Torres i Pérez
36. Anna Figueras i Ibàñez
37. Montserrat Royes i Vila
38. Abel Plana i Campos
39. Laura Bertran i Fontserè
40. Martí Anglada i Birulés
41. Ramon Riera i Bruch
42. Emili Valdero i Mora
43. Maria Teresa Draper i Viada
44. Marta Cervelló i Casanova
45. Alexandre Fenoll i Cruells
46. M. Mercè Rius i Serra
47. Marta Amigó i Olmos
48. Eduard Sànchez i Campoy
49. Francesca Ferreres i Storti
50. Lluís Vall i Carrillo
51. Enric Roca i Casas
52. Salvador Escofet i Poblet
53. Mercè Rueda i Tebé
54. Lorena Judith Iglesias i Teixidó
55. David Martínez i Raventós
56. M. Teresa Casanovas i Archcs
57. M. Lourdes Ciuró i Buldó
58. Josep Sort i Jané
59. Anna Mulà i Arribas
60. Jordi Monés i Carilla
61. Immaculada Prat i Salvans
62. Ramir de Porrata-Doria i Yagüe
63. Alicia Casals i Gelpí
64. Pilar Calvo i Gómez
65. Joan Oliveras i Bagués
66. M. Àngels Torras i Ripoll
67. Oriol Amat i Salas
68. Antoni Trilla i García
69. Marc Vidal i Aparicio
70. Joan Lluís Bozzo i Duran
71. Isidor Marí i Mayans
72. F. Xavier Hernández i Cardona
73. M. Victòria Molins i Gomila
74. Manel Pousa i Engroñat
75. Mariona Isern i Casaramona
76. Magdalena Oranich i Solagran
77. Àngel Castiñeira i Fernández
78. Virgínia Novel i Martí
79. Fermí Puig i Botey
80. Ferran Requejo i Coll
81. Maria Geli i Fàbrega
82. Salvador Cardús i Ros
83. Jaume Cabré i Fabré
84. M.Pilar (Pilarin) Bayés i de Luna
85. Joan Rigol i Roig
Circumscripció de Girona
1. Gemma Geis Carreras
2. Lluis Puig Gordi
3. Marta Madrenas Mir
4. Narcís Clara Lloret
5. Lluís Guinó Subirós
6. Jordi Munell García
7. Francesc Xavier Ten Costa
8. Ferran Roquer Padrosa
9. Pilar Adroher Tarrés
10. Núria Roig Bazán
11. Jordi Soler Casals
12. Carles Ribera Rustullet
13. Àstrid Victoria Desset Desset
14. Emili Ayats Padrosa
15. Teresa Casademont Ruhi
16. Laura Liarte Castilla
17. Salvador Clarà Pons
Suplents:
1. Josep Maria Cervera Pinart
2. Ramón Moliner Serra
3. Salvador Coll Baucells
4. Cristina Vicens Payet
5. Miriam Lanero Carrillo
Circumscripció de Lleida
1. Josep Maria Forné Febrer
2. Marc Solsona Aixalà
3. Imma Gallardo Barceló
4. Xavier Quinquillà Durich
5. Montserrat Macià Gou
6. Anna Geli España
7. Cristina Casol Segués
8. Ramon Royes Guàrdia
9. Maricel Segú Peralba
10. Enric Vall Dalmau
11. Rosa Fàbrega Romà
12. Jordi Murgó Ambou
13. Rosa Perelló Escoda
14. Claustre Sunyer Cantons
15. Josep Maria Solé Sabaté
Suplents:
1. Josep Estruch Bascompte
2. Gerard Companys Pujol
3. Raquel Domingo Martínez
Circumscripció de Tarragona
1. Eusebi Campdepadrós i Pucurull
2. Teresa Pallarès Piqué
3. Albert Batet Canadell
4. Mònica Sales de la Cruz
5. Pere Grau Valls
6. Assumpció Castellví Auví
7. Joaquim Calatayud Casals
8. Josep Solé Rojals
9. Esther Flubacher Domènech
10. Xavier García Pujadas
11. Marc Rovira Miró
12. Hèctor López Bofill
13. Dolors Sabaté Borges
14. F. Xavier Salat Brúnel
15. Maria Elena Solé Beltran
16. Lídia Bargas Musoy
17. Aurora Masip Treig
18. Andreu Suriol Ribé
Suplents:
1. Jaume Domingo Planas
2. Sara Gil Llombart
3. Meritxell Vicheto Anguela
4. Joan Carles García Vaqué
5. Jordi Llopart Senent
6. Marc Anguera Gisbert
7. Anna Isabel Marcos Vilar
ERC
Circumscripció de Barcelona
1. Oriol Junqueras
2. Marta Rovira
3. Raül Romeva
4. Carme Forcadell
5. Carles Mundó
6. Alba Vergés
7. Antoni Comín
8. Jennifer (Jenn) Díaz
9. Ruben Wagensberg
10. Najat Driouech
11. Josep Maria Jové
12. Eva Baró
13. Ernest Maragall
14. Rut Ribas
15. Antoni Castellà
16. Adriana Delgado
17. Jordi Albert
18. Mònica Palacín
19. Gerard Gómez
20. Assumpció (Titon) Laïlla
21. Chakir El Homrani
22. Marc Sanglas
23. Lluïsa Llop
24. Josep Ginesta
25. Núria Picas
26. José Rodríguez
27. Fabián Mohedano
28. Aurora Carbonell
29. Robert Fabregat
30. Pilar Vallugera
31. Eduardo Reyes
32. Queralt Fernández
33. Alba Metge
34. Núria Montmany
35. Miquel Estruch
36. Carme Labòria
37. Esther Guirao
38. Oriol Carreras
39. Montserrat Bartomeus
40. Àlex Miquel
41. Anna Salicrú
42. Marta Vilaret
43. Ramon Vilar
44. Meritxell Caralt
45. David Agustí
46. Anna Maria Balsera
47. Xavier Ruestes
48. Beatriu Acín
49. Pere Sàbat
50. Mariona Homs
51. Jordi Medina
52. Eba Ferris
53. Antoni Farran
54. Pilar Pérez
55. Manuel Pérez
56. Alba Camps
57. Jordi Fernández
58. Marina Sánchez
59. Robert Garrigós
60. Montserrat Soler
61. Mario Francisco Campelo
62. Ester Raventós
63. Jaume Nicolau Forés
64. Sònia Galtié
65. José Luis Sáez
66. Esther Miralles
67. Jordi Pesarrodona
68. Paloma López
69. Marc Tienda
70. Magalí Miracle
71. Antoni Masana
72. Núria Pi
73. Ferran Estruch
74. Sandra Rodríguez
75. Jordi Fàbrega
76. Montserrat Martínez
77. Jordi Badia
78. Sílvia Casola
79. Juli Fernández
80. Marta Roqué
81. Josep Maria López
82. Annabel Moreno
83. Josep (Pep) Cruanyes
84. Maite Aymerich
85. Ramón Cotarelo
Suplents
1. Marc Bosch
2. Àdria Mazcuñán
3. Salvador Vives
4. Maria Teresa Escobar
5. Jordi Borràs
6. Mireia Monfort
7. Andreu Francisco
8. Mireia Ingla
9. Albert Alfaro
10. Maria del Carme Rallo
Circumscripció de Girona
1. Dolors Bassa i Coll
2. Roger Torrent i Ramió
3. Anna Caula i Paretas
4. Sergi Sabrià i Benito
5. Magdalena Casamitjana i Aguilà
6. Jordi Orobitg i Solé
7. Judit Calveras i Casanovas
8. Lluis Amat i Batalla
9. Agnès Fàbregas i Badosa
10. Elies Nova i Inglés
11. Maria Carme Freixa i Soldevila
12. Francesc Castañer i Campolier
13. Anna Barnadas i Lopez
14. Alexandre Barceló i Llauger
15. Ester Soms i Pagespetit
16. Roser Masgrau i Plana
17. Guillem Terribas i Roca
Suplents:
1. Joan Fàbrega i Solér
2. Sergi Albrich i Viñas
3. Marta Contreras i Teixido
4. Sergi Quiñones i Pujadas
5. Olga Palahí i Jordi
6. Albert Sanz i Gonzàlez
7. Silvia Romero i Quesada
8. Joan Figueras i Felip
9. Mercè Bosch i Romans
10. Marta Casacuberta i Solà
Circumscripció de Lleida
1. Meritxell Serret i Aleu
2. Bernat Solé i Barril
3. Gemma Espigares i Tribó
4. Francesc Viaplana i Manresa
5. Montserrat Fornells i Solé
6. David Rodríguez i González
7. Marta Vilalta i Torres
8. Jordi Souto i Andrés
9. Elvira Larrègula i Montserrat
10. Ramon Villuendas i Palobart
11. Montserrat Casals i Serrano
12. Raimon Monterde i Alberich
13. Àurea Niubó i Figueres
14. Joan Santacana i Vélez
15. Rosa Amorós i Capdevila
Suplents:
1. Kevin Domínguez i Bruque
2. Estefania Rufach i Fontova
3. Hug De la Rosa i Ruperto
4. Maria Pilar Cases i Lopetegui
5. Engelbert Montalà i Pla
6. Carme Lostao i Otero
7. Albert Donés i Antequera
8. Anna Moreno i Monsó
9. Jordi Tremosa i Llurbà
10. Rosa Mas i Fustà
Circumscripció de Tarragona
1. Òscar Peris i Ròdenas
2. Noemí Llauradó i Sans
3. Josep Lluís Salvadó i Tenesa
4. Irene Fornós i Curto
5. Ferran Civit i Martí
6. Raquel Sans i Guerra
7. Alfons Montserrat i Esteller
8. Teresa Vallverdú i Albornà
9. Jean-Marc Segarra i Mauri
10. Aina Rovira i Palau
11. Jordi Gaseni i Blanch
12. Montserrat Perelló i Margalef
13. Lluís Miquel Navarrete i Garcia
14. Maria del Carme Folch i Adell
15. Roger Heredia i Jornet
16. Neus Sanromà i Samper
17. Jordi Fortuny i Guinart
18. Camí Mendoza i Mercè
Suplentes:
1. Sergi Albarrán i Nadal
2. Maria Antònia Dalmau i Vilanova
3. Àngel Xifré i Arroyo
4. Irene Aragonès i Gràcia
5. Maria Jesús Viña i Ariño
6. Damià Grau i Arasa
7. Carme Alba i Pérez

Ciutadans
Circumscripció de Barcelona
1. Inés Arrimadas García
2. Carlos Carrizosa Torres
3. José María Espejo-Saavedra Conesa
4. Fernando Tomás de Páramo Gómez
5. Sonia Sierra Infante
6. Ignacio (Nacho) Martín Blanco
7. Joan García González
8. Marina Bravo Sobrino
9. David Mejía Ayra
10. Noemí De la Calle Sifré
11. Antonio Espinosa Cerrato
12. Susana Beltrán García
13. Laura Vilchez Sánchez
14. María Luz Guilarte Sánchez
15. Martín Eusebio Barra López
16. Blanca Victoria Navarro Pacheco
17. José María Cano Navarro
18. Sergio Sanz Jiménez
19. Carmen de Rivera Pla
20. Elisabeth Valencia Mimbrero
21. María Francisca Valle Fuentes
22. Munia Fernández-Jordán Celorio
23. Dimas Gragera Velaz
24. Manuel Rodríguez de l’Hotellerie de Fallois
25. Martín Pachamé Barrera
26. Jorge Feijóo Suñol
27. María Mercedes Escofet Sala
28. Manuel Losada Seivane
29. María Carmen Esteban Fernández
30. Carlos Sánchez Nicolau
31. Josep María González Murt
32. Carolina Torres García
33. Sonia Reina Sánchez
34. Julio Manuel Roldán Moreno
35. Eric Laserna Triviño
36. Carmen Ortuño Aparcero
37. Laura Casado Delgado
38. Francisco Javier González Blesa
39. María del Carmen Soffiati Requena
40. José Luis Fernández Díaz
41. Gorka Samaniego Asenjo
42. María Soledad García Durán
43. María Cristina Corona Guijarro
44. Francisco Javier López Morano
45. Francisco Muñoz Jiménez
46. Anna-Clara Martínez Fernández
47. Luis Díaz Vargas
48. Julia Barea Sánchez
49. David Gerboles Pérez
50. Nicolás Ortiz Cuevas
51. Saray Cantero García
52. Raquel Quiles Puerto
53. Roberto Carmany Valls
54. Pedro Miret Betanzos
55. Jordi Obón Cabre
56. Esther Martínez Martí
57. Jorge Pavón Álvarez
58. Tahir Rafi Khanum
59. Guadalupe del Rio Reyes
60. Salvador Tovar Funes
61. Cristina Claret Fernández
62. Noemí Martín Peña
63. Jose Luis Cerro Fernández
64. Javier Pérez Gómez
65. Guillermo Massana Romero
66. Alejandro Fernández González
67. Raquel Gázquez López
68. Francisco Gavilán Peña
69. Sonia Rodríguez Ruiz
70. Mónica Liliana Dahan Rodríguez
71. Josep Gabarra Barneda
72. Francisco Javier González Mateo
73. Margarita Castaño Gómez
74. José Rosales Fuentes
75. Angels Valls Borrás
76. Juan (Nito) Foncuberta Riba
77. Aurora Montserrat Suárez Vázquez
78. Manuel Mendoza García
79. Félix Cogolludo Gamboa
80. Aurora Sáez Gonzalez
81. Sonia Rosales Calderón
82. Jorge García Mulet
83. Miguel Manuel García Valle
84. Carina Mejías Sánchez
85. Francesc De Carreras Serra
Suplents:
1. Paloma Jiménez de Parga Maseda
2. Fernando Viñas Rodríguez
3. Sira Rahmouni Villalón
4. Rubén Martínez Goy
5. Jesús Amadeo Martín González
6. Jesús Castell Devis
Circumscripció de Girona
1. Juan Maria Castell Sucarrat (Jean)
2. Alfonso Sánchez Fisac
3. Hectór Amellò Montiu
4. Maria del Camino Fernández Riol
5. Sheila Aria Malpica
6. Jaime Muzas Marcos
7. Elisabet Guillen Verdejo
8. José Manuel Álvarez Cuñat
9. Maria Paz García Moreno
10. Atilano González Moran
11. Sara Nerea Mateos Linacero
12. Sergio Atalaya Martín
13. Arantxa Granada de Caramany Bonet
14. Manuel Vazquez Rodriguez
15. Isabel Machado Rosa
16. Miriam Pujola Romero
17. Jose Luis Villa Montava
Suplents:
1. Jorge Hernández García
2. Olga Morente Iglesias
3. Cristina Rodríguez Miguez
4. José Ramón Talero Álvarez
5. Fernando López de Castro Fa
Circumscripció de Lleida
1. Jorge Soler González
2. Javier Rivas Escamilla
3. David Bertran Román
4. Laura Escrig Bolea
5. Cristina Daza Requena
6. Renato Bertomeu Redó
7. Ramon Vilaltella Domenjo
8. Josefa Martinez Nievas
9. José María Godia Sánchez
10. Maria José Valenzuela Báguena
11. Cristina Latorre Lopez
12. Pedro Carreiro Romero
13. Jose Maria Cordoba Alos
14. José Luis Osorio Fernández
15. Angeles Ribes Duarte
Suplents:
1. Daniel Rubio Ruiz
2. Alfonso Picazo Martínez
3. Ane Miren Arteaga Navarro
Circumscripció de Tarragona
1. Matías Alonso Ruiz
2. Lorena Roldán Suárez
3. Carlos Sánchez Martín
4. Francisco Javier Domínguez Serrano
5. Maialen Fernández Cabezas
6. Fernando Pecino Robles
7. Maria Carme Margalef Vernet
8. Ricardo López Vázquez
9. Vanessa Anna Pallarès Mulet
10. Ángeles Débora García Cámara
11. Darío Ballesta Córdoba
12. Miriam del Barco Moreno
13. Ángel Guillén Pajuelo
14. Raquel Tamar García Cámara
15. Miguel Ángel Hidalgo Gutiérrez
16. Verónica Estíbaliz Larrea Ayala
17. Sergio Marchal García
18. Ana Belén Rodríguez Ros
Suplents:
1. Félix Fernando Pérez Sancho
2. José Patiño Ribera
3. Ana María Sampedro Bastos
4. Josep Gañán Jansà
5. Cristina Satué Vallvé
PSC
Circumscripció de Barcelona
1. Miquel Iceta Llorens
2. Eva Granados Galiano
3. Ramón Espadaler Parcerisas (Ind)
4. Beatriz Silva Gallardo (Ind)
5. Ferran Pedret I Santos
6. Alícia Romero Llano
7. Jordi Terrades Santacreu
8. Assumpta Escarp Gibert
9. David Pérez Ibáñez
10. Esther Niubó Cidoncha
11. Pol Gibert Horcas
12. Marta Moreta i Rovira
13. Raúl Moreno Montaña
14. Eva Maria Martínez Morales
15. Juan Luis Ruiz López
16. Maria Mas Arrufat
17. David Donaire Domínguez
18. Mercè Cardona Junyent
19. Jordi Riba Colom
20. Eva Menor Cantador
21. Josep Perpinyà I Palau
22. Vanesa Múñoz Fernández
23. Mario García Gómez
24. Olga Ortiz Moreno
25. Enric Fernàndez-Velilla Ceprià
26. Esther Pujol i Martí
27. Jonatan Martínez López
28. Mireia Dionisio Calé
29. Carlos Cordón Núñez
30. Judith Riera Román
31. Ernesto Carrión Sablich
32. Isabel Sierra Navarro
33. Abdul Razzaq Sadiq Chohan
34. Elia Tortolero Orejuela
35. Marcos Pérez López
36. Sonia Guerra López
37. Salustià Monteagudo Hidalgo
38. Maria Lladó Leal
39. Juan Pedro Pérez Castro
40. María Teresa Revilla Sánchez
41. Mohamed Ahsissene Ben Sbih
42. Concepción Jiménez Cruz (Conchi)
43. Adrià Díaz Maldonado
44. Miriam Pérez Rojano
45. David Buxens Escorihuela
46. Maria Inmaculada Bajo de la Fuente
47. Antonio Rozas Martínez
48. Ana Ampudia i Dalmau
49. Roger Guisado Castro
50. Anna Villarreal Pascual
51. José Luis López Carrasco
52. Carmen López García
53. José Antonio Monteagudo Urgel
54. Isabel Iglesias Martínez
55. Hugo Ferrer Sáez
56. Carme Tena Lameiro
57. David Gómez Luque
58. Rosa Jiménez Martínez
59. Ernest Suñé Nicolás
60. Daniela Fernández Llorens (Ind)
61. Lucio Villasol González
62. Eva Riulas Huet
63. Jordi Piera Cascales
64. Olga Campos Berlanga
65. Miguel Comino Haro
66. Dolors González Dana
67. Joan Ramón i Bernabé
68. Mireia Cándida Garrido García
69. Juan Carlos Fernández López
70. Eva Centeno Escudero
71. Marcos Delgado Chamizo (Ind)
72. Susana López Rico
73. Manuel Gómez Acosta
74. Isis Abad Ruiz
75. Alex Ramos Torre
76. Núria Gispert Feliu
77. Manuel Zaguirre Cano
78. Anna Balletbó i Puig
79. Carlos Losada Marrodan (Ind)
80. Carme Valls Llobet (Ind)
81. Mario Romeo García
82. Elisenda Malaret García (Ind)
83. Jordi Hereu i Boher
84. Victoria Camps Cervera (Ind)
85. Carlos Jiménez Villarejo (Ind)
Suplents:
1. Laura Rodríguez Mesas
2. José Ignacio Aparicio Ciria
3. Laura Millán Martos
4. Javier Fernández Medrano
5. Catalina Siles Royo
6. Pedro Curado Bola
Circumscripció de Girona
1. Rafel Bruguera Batalla
2. Montserrat Surroca Comas (Independiente)
3. Pere Casellas Borrell
4. Maria Teresa Guerrero Sánchez
5. Martí Duran Pons
6. Laura Serrano Gálvez
7. José Manuel Aliste Salís
8. Cristina Martínez Picot
9. Albert Bramon Vives
10. Ana Belén López Soto
11. José López Ruiz
12. Olga Catalina Simarro Rojas
13. Carlos Fernandez Amer
14. Mónica Rios García
15. Joan Martín Puntada
16. Ana Belén Avilés Ramos
17. Francesc Guisset Lagresa
Suplents:
1. Juan Antonio Marín Acuña
2. Ángeles Carrión GarcÍa
3. Arturo Prades Martínez
4. Marta Poyatos Gonzalez
5. José García Rodríguez
Circumscripció de Lleida
1. Òscar Ordeig Molist
2. Montse Mínguez García
3. David Pàmpols Camats (Independente)
4. Sílvia Romero Galera
5. José Crispín Gómez
6. Maria Vergés Pérez
7. Cristian Botija Caravaca
8. Noelia Soto González
9. Buenaventura Baca Hernández
10. Lorena González Dios
11. Joel Arbonés Solé
12. Maria del Carmen Rivera Baró
13. Mohamed El Mamoun Mrimou
14. Núria Medina Ximenez
15. Àngel Ros Domingo
Suplents:
1. Kleber Esteve Ramells
2. Rosa Maria Caselles Mir
3. Pedro Coria Gonzalez
4. Pepita Peiró Badia
5. Carlos Garcia Gómez
6. Maria Burgués Bargués
7. José Luis Palacios Rodríguez
8. Pasión-Gador Romero Garcia
9. Joan Manuel Alés Martín
Circumscripció de Tarragona
1. Rosa M. Ibarra Ollé
2. Carles Castillo Rosique
3. Joan Caballol Angelats
4. Bibiana Porres Carranza
5. Andreu Martín Martínez
6. Rocio León Aller
7. José Manuel de la Vega Carrera
8. M. Jesús Sánchez Soldevila
9. Eloi Menasanch Sevil
10. Laura Vidal Garcia
11. Christian Martínez Rodríguez
12. Dolores Gurrera Romo
13. Alfons Garcia Rodriguez
14. Maria Dolors Bel Guerrero
15. Ander Mikel Basterrechea Aranguren
16. Meritxell Cano Bravo
17. Ambiorix de Jesús Rivera Rodriguez
18. Josep Félix Ballesteros Casanova
Suplents:
1. Lucia López Cerdan
2. Lucio Moreno Fernández
Catalunya en Comú
Circumscripció de Barcelona
1. Xavier Domènech Sampere
2. Elisenda Alamany Gutiérrez
3. Jèssica Albiach Satorres
4. Marta Ribas Frias
5. Joan Josep Nuet Pujals
6. Susana Segovia Sánchez
7. David Cid Colomer
8. Lucas Silvano Ferro Solé
9. Marc Parés Franzi
10. Concepción Abellán Carretero
11. Sandra Ezquerra Samper
12. Candela López Tagliafico
13. Marc Verneda Urbano
14. Núria Lozano Montoya
15. Antoni Ribas Bravo
16. Immaculada Sañé García-Cascón
17. Antonio Pérez García
18. Montserrat Mompió Gallart
19. Pere Mariné Jové
20. Ramon Arnabat Mata
21. Anna Maria Pérez Oller
22. Jordi Manils Tavío
23. Cristina Bedmar Batalla
24. Joaquim Balaguer Nicolau (Ximo)
25. Anna Maria Aroca de Maya
26. Ramon Gutiérrez Illana
27. Sandra Bernad Martínez
28. Germán López Sánchez
29. Jaume Durall Lobete
30. Raquel Serra Lerga
31. Antoni Salado Pérez
32. Leonardo Lamich Betancourt
33. Anna Cecília Querol Muñoz
34. Alba Blanco Ruiz
35. Araceli Viñes Herreros
36. Francisco J. Villaescusa Caballero
37. Nora Sánchez Oussedik
38. Dolores Morilla Hidalgo
39. Marc Martorell Escofet
40. Dolores Castro Leiva
41. Javier López Cegarra
42. Alba Molina Serrano
43. Eduard Navarro García
44. Narciso Sevilla Martínez
45. Mireia Marín Ferrer
46. Anna Maria González Montes
47. Jordi Gil Dorado
48. Ana Guadalupe Gallardo Vázquez
49. Marcos Ortega Canillas
50. Julio Rúa González
51. Miquel Canal de Torres
52. María Carmen del Jesús Romero
53. Georgina González García
54. César Sierra Noguera
55. Ricard Ribera Llorens
56. Maria Pozuelo Castro
57. Carme Gasulla Blanco
58. Oriol Arcas Abella
59. Marta Campoy Fernández
60. Rafael Berlanga Rojas
61. Anna Usart Anglada
62. Carolina Gabaldón Casanovas
63. Joan Antoni Torres Bedman
64. Antonio López Rodríguez
65. Arminda Soliz Balderrama
66. Joaquín Pérez Gómez
67. Llum Ventura Gil
68. Ariadna Cotén Saludes
69. Rosa Maria Mateu Escrich
70. José Ramón Pinto Sánchez
71. Carlos Izquierdo Lázaro
72. Maria Isabel Ibáñez Villuendas
73. Mònica Palet Montero
74. Silvino Folgueral Pérez
75. Maria Luisa Cordero Gracia
76. Carles Rodríguez Herencia
77. Laura Campos Ferrer
78. Josep Maria Balcells Gené
79. Rosa Maria Cañadell Pascual
80. Joan Carles Gallego Herrera
81. Mar Coll Sansalvador
82. Vicenç Navarro López
83. Maria Salvo Iborra
84. Jaume Barberà Ribas
85. Ada Colau Ballano
Suplents:
1. Anna Maria Flores Carrión
2. Alicia Cecilia Valencia Cerdà
3. Marc Pous González
4. Paula Quílez Rellaño
5. Pol Ferran Acózar Torrecillas
Circumscripció de Girona
1. Llorenç Planagumà Guardia
2. Eugènia Pascual Puig
3. Maria Immaculada Montrey Griño
4. Juan Salmeron Crosas
5. Eva Rossell Teixidó
6. Yosef El Bakali Mateos
7. Maria Cristina Simó Alcaraz
8. Héctor Carrillo Guirao
9. Sonia Pujol Valls
10. Maria Teresa Palmer Barranco
11. Jorge Rodríguez Seguín
12. Maria Teresa Bravo Rodríguez
13. Víctor Catalan Casas
14. Maria Mercè Fortià Brugué
15. Ariadna Sánchez Mira
16. Marta Dòmenech Gràcia
17. Marcos Vidal Pou
Circumscripció de Lleida
1. Sara Mercè Vilà Galan
2. Angel Agustin Porte Lafon
3. Carme Font Falguera
4. Joan Fornsubirà Marsol
5. Amparo Loren Bes
6. Jordi Pino Lacosta
7. Mercè Agustí Parareda
8. Francisco Madueño Rubio
9. Maria Inés Cedrón Rey
10. Marcel Colell Palà
11. Laia Martí Cacho
12. Ventura Margó Vives
13. Gloria Alcaide Salazar
14. Jesus Maria Sanchez Gracia
15. Ramona Gelonch Castañé
Suplents:
1. Sergi Talamonte Sànchez
2. Meritxell Centeno Magí
3. Josep Maria Cucurull Fa
4. Carme Hernàndez Brezmes
5. Miguel Martínez Baena
6. Alfonso Garcia Garcia
7. Maria Àngels Sans Safont
8. Celestí Regué Farrà
9. Maria Pilar Morlans Ballester
10. Jaume Moya Matas
Circumscripció de Tarragona
1. Yolanda López Fernández
2. Maria Vila Miras
3. Carlos Sanchís de Andrés
4. Isabel Bou Bayona
5. Juan José Gómez Castillo
6. Eva Moreno Herrera
7. Andreu Agredano Bonet
8. Lara María Álvarez Álvarez
9. M.ª Carmen Pujadas Ruiz
10. Sergi Llobell Pérez
11. Alba Llorach Pino
12. Herman Pinedo Sánchez
13. Encarnación Ramírez Peña
14. Francisco Padilla Pérez
15. Verónica Rubio Lorente
16. Gerard Urgeles i Cobacho
17. José Manuel Calvente Redondo
18. Teresa Fortuny Solà
Suplents:
1. Maria de la Cinta Carmen Galiana Llasat

PP
Circumscripció de Barcelona
1. Xavier García Albiol
2. Andrea Levy Soler
3. Santiago Rodríguez i Serra
4. Esperanza García González
5. Daniel Serrano Coronado
6. Alberto Villagrasa Gil
7. Manuel Reyes López
8. Juan Milián Querol
9. Concepció Veray Cama
10. Rosa del Amo Hernández
11. Fernando Sánchez Costa
12. Elisa de Mata Arnaldo
13. Josep Tutusaus Besante
14. Irene Pardo Romera
15. Eduardo Bolaños Rodríguez
16. Miriam Casanova Doménech
17. Rosa Bertrán Bartomeu
18. Joan Antoni López Noguera
19. Óscar Ramírez Lara
20. Elisabet Ortega Robles
21. Sonia Esplugas González
22. Javier Barreña Flores
23. Carles Jiménez Morera
24. Mónica Parés Centeno
25. Boris Valls Guardiola
26. Joan Agramunt i Seuba
27. Gemma María Martín-Moreno García
28. Maria Dolors Morera Sola
29. José Manuel López Gónzalez
30. Jaume Mira Matas
31. Jesús García Bragado
32. José Antonio Calleja Clavero
33. Marina Lozano Illescas
34. Ramón Sabaté Puig
35. Núria Carreras Povill
36. Álvaro Benejam Peretó
37. Ferrán Llombart Guilabert
38. Susana Calvo Casadesús
39. Consuelo Santos Neyra
40. Carlos Remacha López
41. Antonio Carpio López
42. Sonia Motos Pérez
43. Manuel López López
44. Rafael Bernardo González Ordóñez
45. Carmen Santana González
46. Antonio Molina Melero
47. Francisco Ibáñez López
48. Susana Clerici López
49. Marta Giménez Arcusa
50. Manuel Conde García
51. Ana Vega Raya
52. José Padilla Roig
53. Daniel Paños Molina
54. Ester Sevilla Roselló
55. Ramon Molist Godó
56. Isaac-Iván Martín Salva
57. Jesús Cañas Cañizares
58. Florencia Badia Aviñó
59. José Luis Javaloyes Vilalta
60. María Turruchel Alcantud Inarejos
61. Xavier Cañigueral González
62. Jaume Gelada Jiménez
63. Miguel Ángel Ochoa Oliva
64. Isabel Soler García
65. Josefa (Fina) Martínez Ruiz
66. José Asín Fernández
67. Susana Ferrer Vargas
68. María Luisa Ibáñez Boira
69. Eugenia Urgellés Gil de Sola
70. Óscar Lupiáñez García
71. Araceli Amatller Medina
72. Azucena Laura Rodera Feliz
73. Miguel Raposo Riesco
74. Jaime José Fernández Pérez
75. Ramon Planas Freixas
76. Alberto Nicolau López
77. Manuel Buenaño García
78. Hanan Serroukh Ahmed
79. Albert Fernández Saltiveri
80. Elisabeth Jiménez Cara
81. Ramón Riera Macia
82. Josep Llobet Navarro
83. Alberto Fernández Díaz
84. Alícia Sánchez-Camacho Pérez
85. Dolors Montserrat Montserrat
Suplents:
1. Francisco Guillem Molins
2. Isaac Fernández García
3. José Francisco Ramírez Carpintero
4. Anna Roig Fargas
5. Yolanda Laspalas Cantón
6. Antonio Verdera Punti
7. Montserrat Silva Iglesias
8. Alejandro Muñoz Mateos
9. Marta Suárez Herrero
10. Francisco Rivas Ruiz
Circumscripció de Girona
1. María Ángels Olmedo Delestal
2. Josep María Angelats Fábregas
3. Jonatan Muela Pajares
4. Josep Llambí González
5. Júlia Sala Esteban
6. Josefa Vendrell Gutierrez
7. Sebastián Mateo Herrero
8. Miquel Gardell Palol
9. Elena Isabel Salazar Gutiérrez
10. Leonardo Fernández Esquinas
11. Ángel Tarrero González
12. Miriam Beatriz Montero Castillo
13. Manuela Rico Criado
14. Luís Miguel Zamorano Cobos
15. Joan Menacho Gabardino
16. Carmen Peñalver Camarena
17. Salvador Tordera Pérez
Suplents:
1. Carme Vicens Codina
2. Cesárea Moran Alonso
3. Manuel Garrido Lepe
4. Anna Bernal Puiggarí
5. Andrés Cano Bonillo
Circumscripció de Lleida
1. Marisa Xandri Pujol
2. Dante Pérez Berenguer (Independent)
3. Joan Simeón Morera
4. Quim Alexandre Faure
5. Núria Llovet Querol
6. Joan De Santiago Bayona
7. Montse Muixí Terés
8. Josep Ramon Serrado Pascual
9. Ana Cava Muñoz
10. Pepita Camí Olona
11. Daniel Barios Seró
12. Antonieta Maller Lafont
13. Cesáreo Losada González
14. José Luis Reboiro Serra
15. Dolo López Aguilar
Suplents:
1. Gemma Batalla Casanovas
2. José Reñé Porté
3. Andrea Rodríguez De Lamo
Circumscripció de Tarragona
1. Alejandro Fernández Álvarez
2. Tomàs Castells Fresquet
3. Montserrat Duch Cartañà
4. Brigitte Arenas Cortés
5. Juan José García Álvarez
6. Mario García Vidal
7. David Paul Chatelain Lucena
8. Francesc Caballero Ristol
9. María Elisa Vedrina Conesa
10. María Dolores Juncal Santos
11. Maria Borràs Fernández
12. Sílvia Pujol García
13. José Francisco Martínez Raya
14. Javier Carrión Baidez
15. Juan Manuel Sánchez Ramírez
16. M.ª Encarnación Quilez Valdelvira
17. Victoria Eugenia Ramo Guerrero
18. Rafael Luna Vivas
Suplents:
1. M.ª Cristina Campos Álvarez
2. Nieves Royo Farrás
3. Jesús Jerónimo Merino Iglesias
CUP-CC
Circumscripció de Barcelona
1. Carles Riera Albert
2. Maria Sirvent Escrig
3. Vidal Aragonés Chicharro
4. Fuentsanta Ballester Jiménez
5. Jordi Isidro Salvia Cuadras
6. Isabel (Bel) Olid Baez
7. Ramon Vancells Casacuberta
8. Maria Rovira i Torrens
9. Arnau Comas Miñarro
10. Núria Gibert Dasca
11. Isabel Benitez Romero
12. Maria Asunción Martinez Artero
13. Aitor Blanc Aranjuelo
14. Mariona Pascual Alfaras
15. Òscar Mendoza Gómez
16. Esther Del Alcázar Fabregat
17. Pau Romero Garcia
18. Gemma Boix Pou
19. Enric Pineda Traïd
20. Núria Araüna Baró
21. Lluc Vinyes Peláez
22. Montserrat Castañe Roque
23. Eva Fernàndez Lamelas
24. Anna Coll Zabala
25. Otger Amatller Gutierrez
26. Susana Rofín Gimeno
27. Àlex Rosa Gandia
28. Gemma Codina Serra
29. Marc Sellarès Cots
30. Eva Pedraza Aguilera
31. Aritz Garcia Gómez
32. Meritxell Martínez Masoni
33. Roger Badosa Teba
34. Mireia Sánchez Pi
35. Pere Freixa Oliveras
36. Joana Pujol Llop
37. Pere Gelabert Xirinachs
38. Maria Isabel (Mabel) Rodríguez Rivero
39. Pedro Mercadé Toro
40. Montserrat Mata Dumenjó
41. Josep (Pep) Riera Porta
42. Montserrat Recasens Bel
43. Genís Rovira Barat
44. Roser Veciana Olivé
45. Xavier Pellicer Pareja
46. Alba Vinyes Cormina
47. Jordi Pujol Lizana
48. Jaume Casals Ció
49. Fabià Díaz Cortés
50. Neus Montaner Sanchez
51. Georgina Monge López
52. Carla Dinarès Ayats
53. Josep Tarradas Dulcet
54. Elena Crespi Asensio
55. Belen Cañizar Bel
56. Elena Idoate Ibáñez
57. Joan López Fernàndez
58. Marta Cordomí Forns
59. Eudald Calvo Català
60. Roser Valverde Lojo
61. Dídac Rimoldi Camí
62. Mireia Herrera Prats
63. Carlos Escolà Sànchez
64. Laia Santís Martí
65. Josep Maria Ballarín Cuadra
66. Immaculada Prat Costa
67. Pau Font Martínez
68. Núria Comerma Cortada
69. Íñigo Robredo Corta
70. Míriam Ferràndiz Saus
71. Oleguer Presas Renom
72. Montserrat Venturós Villalba
73. Joan Coma Roura
74. Mireia Foradada Villar
75. Joan Garriga Quadres
76. Eulàlia Reguant Cura
77. Xavier Safont-Tria Ramon
78. Mireia Vehí Cantenys
79. Julián De Jódar Muñoz
80. Maria Gabriela Serra Frediani
81. Albert Botran Pahissa
82. Isabel Vallet Sànchez
83. Joaquim Arrufat Ibáñez
84. Anna Maria Gabriel Sabaté
85. David Fernández Ramos
Suplents:
1. Jordi Méndez Cordobés
2. Alfredo Lafuente Marco
3. Clara Camps Calvet
4. Arnau Aymerich Casas
5. Eligio Medina Rivero
6. Clara Sànchez Mas
7. Arnau Galí Montiel
Circumscripció de Girona
1. Natàlia Sànchez Dipp
2. Daniel Cornellà Detrell
3. Laia Pelàch i Saget
4. Ramón Casadevall Sala (Non)
5. Sylvia Dinorah Barragán Sacco
6. Ignaci Sabater Poch
7. Mireia Tresserres Fluvià
8. Joan Bou Geli
9. Àfrica Muntané Izquierdo
10. Albert Suñer Castillo
11. Judit Costa Pagès
12. Carles Ventura Sánchez
13. Núria Palmada Garcia
14. Aniol Pujolràs Frigola
15. Roser Huete Calderón
16. Francesc Domingo Oliver
17. Inmaculada Sau Giralt
Suplents:
1. Benet Salellas Vilar
2. Mercé Amich Vidal
3. Santiago Llagostera Güell
4. Elena Delgado Caparrós
5. Raül Massanella Quiles
6. Maria Roure Fabré
7. Ernest Morell i Torra
8. Maria Dolors Pons Sais
9. Sebastià Parra Nuño (Sebas)
10. Marc Masfarré Irazola
Circumscripció de Lleida
1. Mireia Boya Busquets
2. Pau Juvillà Ballester
3. Jordi Vives Tolosa
4. Xènia Antona Vilarmau
5. Aida Sanuy Perpiñá
6. Mar Vicente Alegre
7. Rosa Peñafiel Cantano
8. Josep Maria Colea Garcia
9. Özgür Günes Öztürk Okumus
10. Jaume Solé Colom
11. Anna Maria Capdevila Rulló
12. Jordi Llauradó Senar
13. Susana Ariño Rosó
14. Àngel Ollé Pujols
15. Josep Antoni Vilalta Coletes
Suplents:
1. Carlos Gonzàlez Iglesias
2. Clàudia Camats Perera
3. Miquel Orobitg Cortada
4. Meritxell Gené Poca
5. Maria Huguet Recasens
Circumscripció de Tarragona
1. Xavier Milian Nebot
2. Josep Mañé Chaparro
3. Èrica Bel Queralt
4. Edgar Fernández Blázquez
5. Lurdes Quintero Gallego
6. Maria Mestre Montserrat
7. Xavier Rodríguez Serrano
8. Montse Sans Pros
9. Gerard Nogués Balsells
10. Núria Rodríguez Serrano
11. Roger Sosa Vallverdú
12. Roser Vernet Anguera
13. Jaime Rodríguez Calero
14. Lola Santacatalina Ubiedo
15. Oriol Olivé Barberà
16. Júlia Granell Barberà
17. Ruth Sunyol González
18. Sergi Saladié Gil
Suplents:
1. Genís Vives Cantero
2. Joan Pons Solé
3. Dayana Santiago Callau
4. Benjamí Nadal Abella
5. Helena Barceló Parellada
6. Rubén Suan Vives
7. Selene Alberich Bosch
8. Francesc Fortuño Bonet
9. Eva Amposta Serres
10. David Vidal Caballé
Diàleg Republicà
Circumscripció de Barcelona
1. Emma Soler i Bertrana
2. Gabriel Cursach i Perona
3. Denís Llussà i Brunet
4. Carla Vassena i Fajardo
5. Albert Creixell i Gonzàlez
6. Miquel Badals i Torrecilla
7. Jordina Monge i Valls
8. Martí Copestake i Cornellà
9. Aitana Rodriguez i Rico
10. Jan Josep Sibina i Ribas
11. Joel Vera i Sunyer
12. Héctor Martinez i Brasé
13. Sergi Torres i Gomila
14. Jana Pous i Solé
15. Ainhoa Mas i Pérez
16. Aleix Ibáñez i Bach
17. Joan Gimenez i Anglada
18. Marc Casanova i Roca
19. Marta Amigó i López
20. Mireia Junqué i Ripoll
21. Marc Cots i Gonzalvo
22. Daniel Gimenez i Miralles
23. Martí Fabrés i Grau
24. Marta González i Pascual
25. Esther Motjer i Ayats
26. Guillem Briones i Torrent
27. Carles Llopart i Roura
28. Aleix Freixa i Ferrer
29. Laia Soler i Pla
30. Mar Besses i Casanovas
31. Cristian Cabanillas i Fernandez
32. Pere Marieges i Soucheiron
33. Andrea Piñera i Pons
34. Elna Vendrell i Auleda
35. Clàudia López i Ferrer
36. Rui Nuno De Castro i Tendeiro
37. Eloi López i Márquez
38. Marina Arbós i Junyent
39. Xènia Costa i Monforte
40. Nadine Van Loock i Borràs
41. Marçal Planas i Beltran
42. Adrià Burniol i García
43. Patricia García i Castro
44. Sílvia Rovira i López
45. Júlia Mumany i Pesarrodona
46. Pau Guiu i Ribera
47. Octavi Alfonso Rojas i Ortega
48. Judith Molero i Lorenzo
49. Anna Salamó i Vai
50. Laia Palacín i Borrell
51. Guillem Millán i Ganaza
52. Toni Martínez i Brasé
53. Jaume Uguet i Candel
54. Sabina Vidal i Navarrete
55. Laura Garí i Draper
56. Miguel Olivares i Asbert
57. Oriol Serra i Rueda
58. Albert Tous i Valles
59. Kim Marieges i Casas
60. Laia Vilà i Dalmau
61. Albert Gómez i Barot
62. David Maya i Prieto
63. Teresa Maluquer i Reina
64. Eulalia Barrera i Raventós
65. Clàudia Cardona i Arqué
66. Xavier Mombiela i Quintero
67. David Rodríguez i Carrillo
68. Arnau Biarge i Casas
69. Lídia Marqués i Andreu
70. Laia Jordana i Ferrer
71. Martí Torné i Pérez
72. Daniel Suqué i Tusell
73. Laura Roger i Anglada
74. Maria Dulce Brasé i Arnau
75. Meritxell Espona i Vinyeta
76. Daniel Coll i Sol
77. Marti Bridgewater i Mateu
78. Pol Kobeaga i Simó
79. Imma Caballero i Ferret
80. Maria Galindo i Barral
81. Pol Bellera i Coto
82. Oriol Cazorla i Argenté
83. Laura Algueró i Vadell
84. Alba Serratosa i Tort
85. Lara Carbonell i Yanovsky
Circumscripció de Girona
1. Mariona Vilaroya i Ribera
2. Clàudia Brugués i Pastoret
3. Olga Pujol i Baldó
4. Marc Pujol i Maria
5. Joan Baixeras i Marin
6. Montserrat Soler i Martorell
7. Carlota Pons i Pérez
8. Carla Andreu i Pujadas
9. Jordi Vidal i Gañan
10. Joan Martínez i Sala
11. Anaïs Andreu i Palahí
12. Míriam Seguí i Carbonell
13. Carla Masmiquel i Suñer
14. David Gallego i Saballs
15. Guillem Morera i Romaní
16. Mireia Brunet i Biarnés
17. Jesús Vidal i Gañan
Circumscripció de Lleida
1. Pol Oliva i Solé
2. Jordi Frauca i Lamorena
3. Aleix Salvador Porras i Cantons
4. Laura Jounou i Roca
5. Maria Cristina Fabà i Gabarroca
6. Josep Castells i Marsol
7. Joan Parcerisa i Albacete
8. Laura Polo i Dalfó
9. Valença Castells i Marsol
10. María de los Ángeles Gómez i Bargués
11. Abel Leóni Aubarell
12. Oriol Pérez i Moyano
13. Adriana Torroella i Giró
14. Xènia Sanjuan i Arbonés
15. Noemí Fabregat i Rodríguez
Circumscripció de Tarragona
1. Cristina Casals i Miralles
2. Laura Pallarés i Viña
3. Eudald Mercader i Rodríguez
4. Marti Usach i Martinez
5. Mario Rosich i Sangrà
6. Sara Valls i Galcerà
7. Estel Mestre i Menasanch
8. Joan Figueras i Llopart
9. Sol Vernet i Casadó
10. Adrià López i López
11. Laia Bertomeu i Baiges
12. Laura Canut i Tomàs
13. Erola Espinosa i Muñoz
14. Oriol Camprubí i Fàbregas
15. Joan Pàmies i Magrané
16. Nuria Fornt i Suñé
17. Sever Domech i Parladé
18. Oriol Reverter i Curto


[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]