dissabte, 6 de juny del 2015

El FC Barcelona gana su quinta Champions League y logra su segundo triplete

Cabecera Especial Final Champions 2015
FC BARCELONA - CAMPEÓN CHAMPIONS LEAGUE 2014/2015

El FC Barcelona gana su quinta Champions League y logra su segundo triplete

El Barça se proclamó campeón de la Champions League 2014-2015 después de derrotar a la Juventus en la final de Berlín por 1-3. Es la quinta Champions del Barcelona y su segundo triplete

El FC Barcelona gana su quinta Champions League y logra su segundo triplete
Los goles del tridente han sido decisivos para ser tricampeones EFE
Lluís Mascaró
6-6-2015 | 22:30 H.

SPORT, que ara no es pot traduir al català

¡¡¡TRICAMPEONES!!! Tras ganar la Liga el 17 de mayo y la Copa el 30, el FC Barcelona consumó el triplete conquistando este sábado la Champions en Berlín. Por segunda vez en su historia, el Barça consigue la 'triple corona', una hazaña que ningún otro equipo ha logrado. El Barça de Guardiola lo hizo en la temporada 2008-2009 y el Barça de Luis Enrique lo ha repetido en la campaña 2014-2015. Y con Messi como nexo de unión entre estas dos gestas. Xavi, que jugaba su último partido como blaugrana, levantó el trofeo en el Estadio Olímpico de la capital germana, culminando la temporada perfecta.
El Barça derrotó en la final de la Champions a la Juventus (1-3) y se convirtió en el mejor equipo del mundo. Después de eliminar en octavos de final al Manchester City, en cuartos al PSG y en semifinales al Bayern de Guardiola, el FC Barcelona era el claro favorito para conquistar el título. Y lo demostró con una victoria. A la impecable trayectoria blaugrana en la Copa de Europa se le une una segunda vuelta perfecta en la Liga (19 victorias en 22 partidos) y una Copa en la que todo han sido triunfos. La solidez defensiva y la eficacia goleadora del tridente han sido claves para estos éxitos.
El trío ofensivo formado por Messi, Neymar y Suárez ha marcado esta temporada nada menos que 122 goles. El argentino ha conseguido 58 (43 en la Liga, 10 en la Champions y 5 en la Copa). El brasileño ha llegado a los 39 (22 en Liga, 10 en Champions y 7 en Copa). Mientras que el uruguayo, en su primera campaña como blaugrana y después de haberse perdido un mes y medio de competición por la sanción de la FIFA, ha anotado 25 (16 en Liga, 7 en Champions y 2 en Copa). El último, tan decisivo que dio el título al Barça en Berlín. Conforman, sin duda, el mejor tridente del mundo. Y de la historia.
Esta es la quinta Champions del Barça, después de las logradas por el Barça de Cruyff en Wembley, en 1992; la del Barça de Rijkaard y Ronaldinho, en París, en 2006; y las dos del Barça de Guardiola en Roma'2009 y nuevamente en Wembley'2011. Cinco Copas de Europa que ya colocan al club blaugrana entre los más grandes.

 

Una despedida de ensueño para Xavi

FC BARCELONA - CAMPEON CHAMPIONS LEAGUE 2014/2015

Una despedida de ensueño para Xavi

Xavi se despidió de la mejor manera posible como jugador del FC Barcelona: levantando la quinta Champions de la historia del club azulgrana

Una despedida de ensueño para Xavi
Xavi se despidió del FC Barcelona ganando la Champions League 2014/2015
Miki Soria

SPORT, que ara no es pot traduir al català

6-6-2015 | 22:55 H.
Se acabó. Xavi Hernández se ha despedido del FC Barcelona tras la disputa de la final de la Champions League ante la Juventus. Lo que empezó un mes de agosto de 1998 con la disputa de la Supercopa de España ante el Mallorca, ha finalizado este 6 de junio de 2015 en Berlín, levantando la quinta Champions de la historia del club.
Entre ambas citas, la leyenda. Aquel joven centrocampista al que Louis Van Gaal le dio la alternativa con el dorsal '26' fue creciendo como futbolista hasta convertirse en santo y seña del juego del mejor Barça de la historia. El juego de posición, el toque infinitivo, la rapidez moviendo el balón, los espacios a la espalda de las defensas, los pases que nadie más podía imaginar... todo eso ha sido Xavi cuando llevaba el '6' a la espalda.
Si su legado futbolístico es inmenso, el material será dificilmente igualable por ningún futbolista. Xavi deja el Barça con 25 títulos en su palmarés a nivel de clubes: 8 ligas, 4 Champions League, 3 Copas del Rey, 2 Supercopas de Europa, 6 Supercopas de España y 2 Mundiales de Clubes.
Todo eso habiendo disputado nada más y nada menos que 767 partidos con la camiseta del Barça, en los cuáles ha marcado 85 goles.
Berlín ha sido el escenario de la última clase magistral de Xavi. El Barça le echará de menos.

divendres, 5 de juny del 2015

Els Cinemes Comèdia tornaran a fer teatre

Els Cinemes Comèdia tornaran a fer teatre

 03.06.15-Teatre Barcelona
Els Cinemes Comèdia tornaran a ser un espai teatral gràcies al nou projecte que, a més de rehabilitar l’històric edifici, els convertirà en espai polivalent. Les obres s’iniciaran després de les properes vacances de Nadal, a inicis del 2016, i tot i que duraran un any preveuen que es reiniciarà l’activitat, progressivament, a partir de la tardor del 2016.
TEATRE_BARCELONA-cinemes_comedia_nou_projecte-REVISTA_4
Les actuals cinc sales es reconvertiran en tres: una gran sala amb 800 localitats i dues de més reduïdes de 100 i 240 seients. Mentre les dos petites es dedicaran exclusivament al cinema, garantint la continuïtat de l’actual programació, que seguirà a càrrec de Cinesa, a la gran s’hi construirà de nou una caixa escènica. Aquesta sala principial alternarà una programació d’espectacles teatrals amb cinema –sobretot els dies que no hi hagi funció–. S’hi podrà veure obres catalanes, estatals i internacionals, incloent grans musicals, segurament en estades curtes. L’espai “treurà fum”, ha explicat el nou director artístic, Joan Lluís Goas, ja que també podrà acollir concerts i gales.

UN ESPAI HISTÒRIC

La renovació coincidirà amb el 75è aniversari de la primera obra de teatre que s’hi va estrenar, el 1941, i comportarà també l’apertura de l’edifici cap al carrer, ja que, ara, les finestres estan tapiades perquè no coincideixen amb el nivell dels pisos. La reforma obrirà l’edifici al Passeig de Gràcia, permetent que el públic que prengui alguna cosa al bar que també hi construiran pugui estar-se a la terrassa. A més, també s’ampliarà el hall de l’entrada i es treballarà per millorar el confort i la visibilitat de totes les localitats, segons l’arquitecte Oriol Serra de l’Oficina d’Urbanisme Arquitectura (OUA).
L’edifici, que mantindrà la façana, està situat sobre el Palau Marcet, una residència privada burgesa del 1890, que formava part del Quadrat d’Or de l’Eixample. El 1939, després dels bombardejos que va rebre durant la Guerra Civil, l’edifici es va remodelar i es va transformar en teatre. No va ser fins el 1960 que es va canviar la caixa escènica pel projector i es va convertir en els actuals Cinemes Comèdia.
TEATRE_BARCELONA-cinemes_comedia_nou_projecte-REVISTA_3

OFERTES DE BOTIGUES DE LUXE

Darrere la gestió dels cinemes s’hi troba una empresa familiar, els Padró, que tot i haver rebut ofertes “i força pressió” de marques de luxe, que volien convertir-los en una botiga més del centre comercial que és el Passeig de Gràcia i els haurien suposat “millores econòmiques”, s’han mantingut fidels a la seva ànima cinèfila. Així ho ha explicat Ramón Colom, president d’Abordar, la productora que juntament amb Paradigma Arts Inverts han aportat el capital. El projecte costarà tres milions y tindrà un finançament totalment privat, “a càrrec d’inversos barcelonins –ha detallat Colom–… Que a vegades ens pregunten si són russos…però no!”.
Els Comèdia es veien “abocats al tancament”: de fet, “per ingressos, hauríem d’haver tancat fa dos anys”, s’ha sincerat el Josep Maria Padró, l’actual director gerent dels cinemes, que s’ha mostrat agraït de la corda que, a més de treure’ls del pou, manté el que és l’últim reducte cultural del Passeig de Gràcia.
TEATRE_BARCELONA-cinemes_comedia_nou_projecte-REVISTA_1
TEATRE_BARCELONA-cinemes_comedia_nou_projecte-REVISTA_2
Il·lustracions: Mercè Iglesias / Fotografies: Wikipedia
Text: Neus Riba

Catalunya celebra la 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades per la UNESCO

Dijous  04.06.2015  13:29

Catalunya celebra la 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades per la UNESCO

Del 6 al 13 de juny a Santa Susanna (Maresme) es reuniran les ONG internacionals amb capacitat per contribuir en l’aplicació de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial Cultural de la UNESCO.

Vilaweb
Serà una Conferència internacional pionera a l’entorn cultural del nostre país, on també hi participaran ONG no acreditades nacionals i internacionals, experts i representants institucionals, i també federacions, coordinadores i agrupaments catalans i de la resta de l’Estat.
La Conferència està organitzada i impulsada per l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, amb el suport i col·laboració del Fòrum Internacional d’ONG, amb seu a París. L’ENS, entitat acreditada per la UNESCO, aglutina diverses federacions de cultura popular catalana com ara geganters, falcons, esbarts, corals, bandes de música, teatre, entre d’altres. Amb el nom de 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades per la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial la trobada té la voluntat de marcar un espai en comú on les entitats, els experts i l’administració pública es posin d’acord per a delimitar i sumar esforços en l’estudi,  la realització d’inventaris i la formació de la comunitat vers el patrimoni cultural  immaterial.

Primer de tot, cal definir què és una entitat (ONG en la terminologia internacional) acreditada per la UNESCO, sigles de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura. “La UNESCO és una organització d’estats, i per tant, no té un poder executiu, han de ser els propis estats que les ratifiquen els qui posin en pràctica les convencions, que són en el fons un acord entre ells”, exposa Lluís Garcia Petit, arqueòleg i expert en patrimoni cultural. Així doncs, els estats part d’una Convenció tenen l’obligació, que han assumit voluntàriament, d’aplicar-la. La Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial és una eina molt útil per a molts sectors per tal de salvaguardar expressions i tradicions. “Totes les persones i associacions que mantenen viu aquest patrimoni o que l’estudien són actors implicats, que poden contribuir en el desplegament de la Convenció. És en aquest context que algunes ONG són acreditades per la UNESCO, ja que compleixen una sèrie de requisits que estableix la Convenció per poder assessorar els òrgans que la gestionen”, amplia Garcia Petit sobre les entitats que poden assessorar l’Assemblea General (òrgan que agrupa tots els Estats que han ratificat la Convenció) i el Comitè Intergovernamental [per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial], que es reuneix anualment i que s’encarrega del desplegament pràctic de la Convenció. De fet, a les ONG acreditades se’ls reconeix la competència provada en el terreny de del patrimoni cultural immaterial, com és el cas de l’ENS.

La 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO serà un instrument de trobada i debat d’aquestes ONG internacionals. “Cada cop s’enforteix més el paper dins del Comitè Intergovernamental de les ONG acreditades”, valora Antoni Carné, actual coordinador de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, entitat reconeguda a finals del 2013 com a ONG acreditada i que organitza la Conferència Internacional, després que la iniciativa s’aprovés a la reunió del Comitè Intergovernamental, celebrat el novembre del 2014 a París.

A la trobada de Santa Susanna, a més d’una trentena d’ONG internacionals reconegudes també s’hi reuniran experts, estudiosos, representants institucionals i altres entitats estatals i internacionals que treballen en l’àmbit del patrimoni immaterial cultural. “La voluntat de la trobada serà trobar un denominador comú a les tasques de tots”, resumeix Carné.
Llegeix l'article sencer a Tornaveu, fent clic aquí

dijous, 4 de juny del 2015

El Born CC, mercat del llibre censurat

TAMBÉ DE LLIBRES VIU L'HOME...!!!

El Born CC, mercat del llibre censurat

L'equipament celebra fins l'11 de juny la Setmana del Llibre Prohibit, amb actes a l'entorn de les obres mutilades o vetades per motius ideològics o religiosos

| ND 03/06/2015 a les 19:02h

Montse Vila, Quim Torra i Antoni Daura inauguren l'exposició 'Vermell de censura' Foto: El Born CC - Pere Virgili

El llibre prohibit, és a dir, l'obra que organismes censors d'arreu del món han vetat o mutilat al llarg de la història, cobra protagonisme aquests dies al Born Centre Cultural amb la celebració, des d'aquest dimecres i fins a l'11 de juny de la Setmana del Llibre Prohibit, una iniciativa que, en paraules de Quim Torra, director del Born CC, vol "reflexionar sobre els efectes de la censura en la literatura".

En el marc d'aquesta Setmana, al mateix equipament es pot visitar la mostra 'Vermell de censura', que suposa un recorregut per algunes de les obres qüestionades pel poder al llarg dels anys. Títols com 'Incerta glòria' de Joan Sales; 'Nosaltres, els valencians' de Joan Fuster; 'Lolita' de Vladimir Nabokov; 'Els versos satànics' de Salman Rushdie; 'Els jocs de la fam' de Suzanne Collins o els diversos volums de Harry Potter de J.K. Rowling apareixen en aquesta mostra en tenir totes un nexe en comú, van ser censurades en algun lloc i en algun moment.

"La fira més subversiva"

A més d'aquesta mostra, el programa d'actes inclou l'obra de teatre 'L'editto bulgaro' (6 de juny, 18h), un Concert de Músiques Prohibides (7 de juny, 19h) a càrrec de Gemma Humet in Rubèn Fernández i taules rodones i activitats familiars. Així mateix, el diumenge 7 de juny se celebra a la plaça Comercial, davant del Mercat del Born, la Fira del Llibre Prohibit, on una vintena de llibreries vendran obres que en algun moment van ser censurades o prohibides, en el què segons Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters conformarà la "fira més subversiva feta mai a Barcelona".

Tot plegat servirà per reflexionar sobre el paper de la censura, un fet del qual encara avui hi ha força desconeixement. De fet, Montse Vila, responsable de la mostra 'Vermell de censura', ha volgut aprofitar la presentació dels actes per recordar que "encara avui en dia hi ha censura en molts llocs arreu del món". "Tenim molt poca informació del que està passant a països asiàtics i africans", ha afegit Vila, al temps que ha defensat que "tot llibre censurat és un llibre prohibit, perquè l'obra no ha arribat al lector de la forma que l'autor volia".

Més de 14.000 seguidors del Barça viatjaran a Berlín des de l'Aeroport del Prat

CAP A BERLIN...

Més de 14.000 seguidors del Barça viatjaran a Berlín des de l'Aeroport del Prat

Aena oferirà una tarifa especial d'aparcament per al cap de setmana

| ND 04/06/2015 a les 13:03h

Les companyies aèries que operen a l'Aeroport de Barcelona-El Prat han ofert 14.183 seients a Berlín per la final de la Lliga de Campions entre el FC Barcelona i la Juventus que tindrà lloc aquest dissabte. La majoria de sortides (10.471) es produiran el mateix dissabte 6 de juny, i només 3.712 sortiran aquest divendres, segons ha informat l'aeroport aquest dijous en un comunicat.

El 68% de l'operació sortida es concentrarà a la T2, des d'on sortiran la majoria de vols especials que tant aerolínies com tour operadors han programat per a l'esdeveniment. Està previst que la tornada es concentri diumenge 7, entre les 3 i les 5 de la matinada, i, per aquest motiu, es reforçarà el servei de la llançadora entre la T1 i la T2.

Amb motiu de la final de la Champions, Aena oferirà una tarifa especial d'aparcament per al cap de setmana, i dissabte les cafeteries i restaurants del grup Eat Out faran un 10% a les persones que viatgin a Berlín.